..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

'Εγκλημα στα Τέμπη..........

Αύριο Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης του ΚΚΕ για Εξεταστική


 
Αύριο το πρωί, σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, θα συζητηθεί η πρόταση του ΚΚΕ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη.

Την απόφαση έλαβε χτες στη συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων, όπου η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Τζάκρη, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στο ΚΚΕ λέγοντας ότι «είναι δεκανίκι της δεξιάς», σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη διερεύνηση των αιτιών και των αντίστοιχων πολιτικών και ποινικών ευθυνών, οι οποίες οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη, στο πλαίσιο της πολιτικής «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, που υπηρέτησαν μαζί με τη ΝΔ.

Πληρωμένη απάντηση έλαβε από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ο οποίος επισήμανε ότι πάει πολύ να μιλάει για δεκανίκι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου ψήφισαν τους μισούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ στη διάρκεια της διακυβέρνησής του προώθησε την ίδια πολιτική. Είναι μια προσπάθεια να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για την πολιτική «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων, τόνισε.

Στο ίδιο πνεύμα, συγκάλυψης των ευθυνών του, και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, που χτες κατέθεσε τη δική του πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία αφορά την περίοδο μετά το 2015, δηλαδή αφήνει εκτός τη δική του διακυβέρνηση!!! Περιορίζει την όποια διερεύνηση στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και ειδικότερα τυχόν ποινικά αδικήματα που έχουν τελεστεί κατά τη θητεία των πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική Επιτροπή απαιτεί 151 ψήφους και μία πιθανή απόρριψή της μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο του δρόμου για την απόδοση ποινικών ευθυνών, με βάση τον Κανονισμό της Βουλής που ορίζει ότι δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση άσκησης δίωξης στηριζόμενη στα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Από την άλλη, η πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική απαιτεί 120 ψήφους και εξετάζει το σύνολο των πολιτικών και ποινικών ευθυνών, που περιλαμβάνει βεβαίως και την «αμαρτωλή» σύμβαση 717.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτο το ΚΚΕ κατέθεσε τέτοια πρόταση, υλοποιώντας τη δέσμευσή του απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων που ζητούν ξεκάθαρα τη διαχρονική διερεύνηση και την τιμωρία των υπευθύνων. Αυτή η αυτονόητη πράξη του ΚΚΕ, η οποία δείχνει τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της «απελευθέρωσης» των Μεταφορών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, την εγκληματική πολιτική του κόστους - οφέλους, που αντιμετωπίζει μέχρι και την ασφάλεια και τη ζωή του λαού ως κόστος, ενόχλησε όλους εκείνους που την υλοποίησαν και την υλοποιούν ως κυβερνήσεις:

Τη ΝΔ, που σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις άθλιες δηλώσεις Γεωργιάδη, ο οποίος προσέβαλε τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, είπε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Εξεταστικής, αλλά... διαφωνεί με το περιεχόμενο.

Τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που, με επιχειρήματα τα οποία δεν αντέχουν στην κριτική και δείχνουν την πρεμούρα τους να συγκαλυφθούν οι διαχρονικές ευθύνες που κι εκείνοι ως κυβερνήσεις είχαν, κατηγόρησαν το ΚΚΕ ότι με την πρότασή του οδηγεί τάχα σε διάχυση ευθυνών και συμπαιγνία συσκότισης... Και είπαν (για μια ακόμη φορά) ότι θα καταθέσουν πρόταση για Προανακριτική αποκλειστικά και μόνο για τη σύμβαση 717.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14112023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog