..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Κλιμακώνεται η καταστολή στις ΗΠΑ γιατί προκαλεί ανησυχία η οργή των λαών

 Το Columbia επιβάλλει σιωπητήριο προστατεύοντας όσους αιματοκυλούν τη Γάζα!


Αποκαλυπτική της ...δημοκρατίας που επικρατεί στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι η απόφαση της διοίκησης του Columbia να αναστείλει τη λειτουργία δύο φοιτητικών συλλόγων, επειδή οργάνωσαν διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη! Πρόκειται για τους συλλόγους των Φοιτητών για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP) και της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη (JVP).

Οι επικεφαλής του πανεπιστημίου κατηγορούν τους συγκεκριμένους φοιτητικούς συλλόγους ότι «παραβίασαν επανειλημμένα» τους κανόνες για την οργάνωση εκδηλώσεων στους χώρους του και ότι «είχαν απειλητική ρητορική»... Κρίνοντας προφανώς ότι στις αξίες της ακαδημαϊκής κοινότητας υπάρχει χώρος μόνο για το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» όσων βομβαρδίζουν νοσοκομεία, καταδικάζοντας σε θάνατο νεογέννητα και ασθενείς σε ΜΕΘ που ξεμένουν ακόμα και από ηλεκτρικό ρεύμα!

Οι φοιτητές που πρωτοστάτησαν ή στήριξαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είδαν τα ονόματά τους κρεμασμένα στα μανταλάκια, με την κατηγορία του αντισημίτη, ενώ με αίτημα των χρηματοδοτών του Ιδρύματος μπήκαν σε μαύρη λίστα για να μην τους προσλάβει κανείς μετά την αποφοίτησή τους. 

Τυχαίο γεγονός; Καθόλου! 

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της υστερίας που κορυφώνεται στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο για να σβήσει κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται, αντίθετα αποκαλύπτει και αντιδρά στη βρώμικη ευρωατλαντική προπαγάνδα του πολέμου, απαιτώντας να σταματήσει τώρα τις δολοφονίες το κράτος του Ισραήλ. 
Είναι η δεύτερη αντίστοιχη επιχείρηση καταστολής της αλληλεγγύης που εκφράζουν στον παλαιστινιακό λαό και πολλοί φοιτητές στις ΗΠΑ, μετά από όσα συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ τον Οκτώβρη, όταν τα ονόματα και οι φωτογραφίες των φοιτητών - μελών από 34 οργανώσεις που υπέγραψαν ψήφισμα καταδίκης του Ισραήλ και συμπαράστασης στην Παλαιστίνη δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, μετά από απαίτηση εργοδοτών για... να ξέρουν να μην τους προσλάβουν!

Τη διοίκηση είχε θορυβήσει η απήχηση που είχε το κάλεσμα των δύο συλλόγων, αφού εκατοντάδες φοιτητές έκαναν αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη, για να συμμετάσχουν σε διαδήλωση με την οποία καλούσαν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Σημειωτέον ότι οι φοιτητές κάλεσαν τη διοίκηση του πανεπιστημίου να πάρει θέση για τη σφαγή, να χαρακτηρίσει «γενοκτονία» τις επιθέσεις του Ισραήλ και να πάψει να συνεργάζεται με ισραηλινούς θεσμούς... κάτι που βαφτίστηκε «απειλητική ρητορική».

              ΜΑΣ: Παραβιάζουν βασικά δικαιώματα των φοιτητών!

Σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καταγγέλλει την κατάπτυστη απόφαση της διοίκησης του Columbia και τονίζει πως αυτή «παραβιάζει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των φοιτητών και αποκαλύπτει πόση ελευθερία χωράει για τους φοιτητές το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που καθορίζει τη στάση του από τις επιχειρηματικές μπίζνες και διασυνδέσεις ακόμα και με κράτη - δολοφόνους!».

Ξεκαθαρίζει δε ότι «"απειλητική ρητορική" δεν είναι το να παλεύεις για την ειρήνη και για το δίκιο. Είναι να καλύπτεις ένα κράτος - δολοφόνο και την πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Το να ονομάζεις "αυτοάμυνα" τη στυγερή γενοκτονία και εκτοπισμό ενός λαού που μετράει ήδη 11.500 νεκρούς, εκ των οποίων 4.500 νεκρά παιδιά!» και καταλήγει: «Οι λαοί σε όλο τον κόσμο δίνουν απάντηση στην καταστολή! Αλληλεγγύη το όπλο των λαών! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14112023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog