..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Βιβή Δάγκα: Η ΝΔ έχει παρτενέρ στη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (VIDEO)

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει παρτενέρ στη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη και στην πολιτική απελευθέρωσης του σιδηροδρόμου τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τόνισε η Βίβη Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «Attica TV».

Όπως σημείωσε, από το 2009 έως σήμερα οι κυβερνήσεις των τριών κομμάτων διέσπασαν τον ΟΣΕ, ιδιωτικοποίησαν το μεταφορικό έργο, υλοποιώντας την πολιτική απελευθέρωσης της ΕΕ.

Η Βιβή Δάγκα επισήμανε ότι το αστικό κράτος υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και αφήνει τον λαό απροστάτευτο, καθώς στόχο έχει την εξασφάλιση του καπιταλιστικού κέρδους. Δυναμική απάντηση πήρε αυτή η πολιτική, ανέφερε, από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, αναφέρθηκε στην αδυσώπητη πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, χαρακτηρίζοντας πρόκληση την αύξηση στον κατώτατο μισθό που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η οποία τον επαναφέρει στα επίπεδα του 2011, ωστόσο εξανεμίζεται από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια και τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Το ΚΚΕ, τόνισε, διεκδικεί επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, των κλαδικών συμβάσεων και των τριετιών. Διεκδικεί ακόμα να σταματήσει ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται από Υπουργική Απόφαση, με τον νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση, ανάλογα με τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας.

Όσο για την επόμενη μέρα, ξεκαθάρισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να συναντάει ζόρια από τους εργαζόμενους στο αντιλαϊκό της έργο. Όσο για τα σενάρια συνεργασιών, είπε ότι υπάρχει πεδίο για τα αστικά κόμματα που έχουν στρατηγική σύμπλευση στο Ταμείο Ανάκαμψης, στις ευρωπαϊκές οδηγίες, στην απελευθέρωση, στην πρόσδεση στο ΝΑΤΟ.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog