..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Κατερίνα Γεράκη: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη (Video)

Το ΚΚΕ μίλησε εξαρχής για προδιαγεγραμμένο έγκλημα και κάνει προσπάθεια να βγουν συμπεράσματα από τον λαό, όπως ότι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι ασυμβίβαστα με τις λαϊκές ανάγκες, τόνισε η Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια βουλευτής Α' Αθήνας με το ΚΚΕ, μιλώντας στο «Kontra Channel».

Αναφορικά με τη συζήτηση περί παθογενειών του κράτους, ξεκαθάρισε ότι το αστικό κράτος έχει συγκεκριμένο και ενεργό ρόλο στην υλοποίηση της πολιτικής που στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Άρα ξεκαθάρισε ότι τα περί παθογενειών λέγονται για να συσκοτίσουν τον εχθρικό χαρακτήρα αυτού του κράτους απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η Δικαιοσύνη, η οποία εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και επιτελεί συγκεκριμένους σκοπούς προς όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Για παράδειγμα, έχει επενδυτικά δικαστήρια, αλλά υποθέσεις εργατικών διαφορών καθυστερούν πολύ, ενώ οι απεργίες βγαίνουν αμέσως παράνομες. Ταυτόχρονα θύμισε ότι τα άλλα κόμματα δεν έχουν δεχτεί την πρόταση του ΚΚΕ να μη διορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Κλείνοντας τόνισε ότι χρειάζεται κλιμάκωση των λαϊκών - εργατικών αγώνων για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog