..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Νέο ερωτικό επεισόδιο στο σίριαλ.......Πολάκη!!!!!

Σε ένα ακόμα επεισόδιο του σχετικού σίριαλ, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα ομόφωνα την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος, περίπου 20 μέρες μετά την επίσης ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που τον άφηνε εκτός ψηφοδελτίων, μετά από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως αιτιολόγηση για αυτή τη μεταστροφή, προβλήθηκε η επιστολή που απέστειλε χθες στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης, στην οποία αναγνώριζε «αστοχίες» στην ανάρτησή του και επιβεβαίωνε τη στήριξή του στον πρόεδρο του κόμματος.

Στην εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «επιστολή γενναίας αυτοκριτικής» και για «πράξη πολιτικής ευθύνης», η οποία «μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις».

Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά στις πολιτικές εξελίξεις, στην εισήγησή του ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για το έγκλημα στα Τέμπη, επιχείρησε για μια ακόμα φορά να «βγάλει λάδι» τον πραγματικό ένοχο, την αντιλαϊκή πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, την πολιτική «κόστους - οφέλους» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρέτησε απαρέγκλιτα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ούτε λίγο - ούτε πολύ ότι τα τεράστια προβλήματα στο σύστημα των Μεταφορών ξεκίνησαν μετά το 2019.

Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον «κανόνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», μίλησε για «απαξίωση δημόσιων οργανισμών, αποψίλωση προσωπικού, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, συμπράξεις με ιδιώτες», για όλα εκείνα τα στοιχεία δηλαδή που χαρακτήρισαν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στους σιδηρόδρομους και συνολικότερα, τα οποία συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση.

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, αναφερόμενος στο τι θα κάνει μία νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας δεν αναφέρει ούτε για τα μάτια του κόσμου έστω μισή κίνηση που θα μπορούσε να πλήξει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά αναμασά τα περί «μετασχηματισμού του κράτους», με «θεσμικές αλλαγές, με διαφάνεια, λογοδοσία, αξιοκρατία, αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών», ενώ γενικά και αόριστα κάνει λόγο για ενίσχυση σε προσωπικό και δομές «εκεί που υπάρχει ανάγκη»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog