..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Συριζοδρόμιο 2.0

Γράψαμε ήδη για την ιστοσελίδα «Κοσμοδρόμιο» και τη συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ με θέμα τη θέση του Κόμματος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την ταυτόχρονη αβανταδόρικη διαφήμιση στο ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώσαμε πως η συγκεκριμένη επιδίωξη διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ λίγες βδομάδες πριν τις προσεχείς εκλογές έχει σαφή πρόθεση να «εμβολίσει» τη δυναμική που αναπτύσσει το ΚΚΕ και να ενισχύσει τη ΝΑΤΟϊκή «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν διαψευστήκαμε. Το «Κοσμοδρόμιο», χωρίς ίχνος ντροπής, συνεχίζει την επίθεση στο ΚΚΕ και μάλιστα με νέο άρθρο επιδιώκει τη διαστρέβλωση μιας ομιλίας της Αλέκας Παπαρήγα, που έγινε πριν 10 μήνες με βασικό θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια, με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. 

Με ταχύτητα βραδύποδος, αυτού του συμπαθέστατου θηλαστικού και συμβόλου της οκνηρίας, το «Κοσμοδρόμιο», προχωρά σε νέες λαθροχειρίες. Αλήθεια, γιατί αυτή η δεκάμηνη καθυστέρηση; Είναι και αυτό το γεγονός άσχετο από τις προσεχείς εκλογές;

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Η Αλέκα Παπαρήγα, ως όφειλε, ξεκίνησε την ομιλία της με αναφορά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που είχε ξεσπάσει ένα μήνα πριν. Σημείωσε πως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος «δεν γεννήθηκε από το μηδέν», ανέδειξε τις ευθύνες των αστικών τάξεων, τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, πριν αναφερθεί στον Ι. Καποδίστρια.

Η Αλέκα Παπαρήγα, σε αυτή την εισαγωγή της, αφού σημείωσε πως το ΚΚΕ καταδίκασε τη ρωσική εισβολή, πρόσθεσε πως το Κόμμα μας, πέρα από την καταδίκη λέει και κάτι ακόμη. Είναι αυτό που δεν άρεσε στα άλλα κόμματα και στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, λέει ότι αυτός ο πόλεμος είναι ιμπεριαλιστικός και από τις δύο πλευρές, και δεν διεξάγεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά ανάμεσα στη Ρωσία, στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Οι τελευταίες προσπαθούν να αξιοποιήσουν την Ουκρανία ως προγεφύρωμα κατά της Ρωσίας.

Η Α. Παπαρήγα, προσπάθησε να δείξει πως τα συμφέροντα και οι σκοποί των αστικών τάξεων δεν συμβαδίζουν με αυτά των λαών και είπε σε εκείνο το σημείο πως «η αστική τάξη της Ουκρανίας κάνει και αυτή έναν πόλεμο ιμπεριαλιστικό, έστω κι αν είναι η Ουκρανία, που έχει δεχτεί την επίθεση. Ο λαός της Ουκρανίας κάνει έναν δίκαιο πόλεμο», προσθέτοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο κάθε λαός παλεύει για να μην μπει κάτω από ξενική κατοχή και να μην κατακρεουργηθεί η χώρα του.

Αλήθεια, μήπως αύριο το «Κοσμοδρόμιο» μας πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ξενική κατοχή των Παλαιστινιακών, Συριακών, Λιβανέζικων εδαφών από το Ισραήλ; Μήπως μας πει πως δεν υπάρχει ζήτημα με την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο; Μήπως, λόγο της «κοσμοδρομιακής οπτικής» του μας πει πως δεν υπάρχει ζήτημα με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο;

Τι βρομοδουλειά «πεζοδρομίου» κάνει το «Κοσμοδρόμιο»; Αποκόβει τη φράση «ο λαός της Ουκρανίας κάνει έναν δίκαιο πόλεμο» από όλα όσα λέγονται πριν για τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου, για το ότι δεν διαλέγουμε ιμπεριαλιστή στη σύγκρουση, ώστε «βολικά» να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με όλα τα άλλα κόμματα, που στηρίζουν τη μια (τη ΝΑΤΟϊκή) πλευρά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. «Σε πιάνει ίλιγγος όταν ακούς επιχειρήματα CNN και ΝΑΤΟ, από το ΚΚΕ», γράφει ξετσίπωτα το «Κοσμοδρόμιο».

Κύριοι του «Κοσμοδρομίου», για να μην κλονιστεί άλλο η υγεία σας και παθαίνετε ιλίγγους σας συμβουλεύουμε να διαβάζετε λιγότερο ή και καθόλου διάφορους σχολαστικιστές “φιλοσόφους”, που δεν μπορούν διαλεκτικά να διαβάσουν και να κατανοήσουν μια παράγραφο με απλά και κατανοητά νοήματα σε όλους τους υπόλοιπους.

Η συκοφαντική πορεία σας κατά του ΚΚΕ στην πράξη σας καθιστά από .... «ΣΥΡΙΖΟΔΡΟΜΙΟ» σε «ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΟΔΡΟΜΙΟ».

Ελισαίος Βαγενάς

ΣΧΕΤΙΚΑ: Καλώς τους «προικοθήρες» του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog