..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Γέμισε η Αλεξανδρούπολη ναυτάκια .......ζουμπουρλούδικα !!!!!! (Video)

Κάθε φορά που οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί πραγματοποιούν «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη, η πρεσβεία έχει έτοιμο το σκονάκι για τα παπαγαλάκια της, αφού με κάθε καράβι, υπάρχει και το σχετικό «δελτίο εφησυχασμού» για τον λαό της περιοχής. 

Μετά ακολουθεί το κλασικό πλέον ρεπορτάζ με τις φωτογραφίες Αμερικανών ή άλλων ΝΑΤΟικών στρατιωτικών να περιφέρονται, να πίνουν καφέ και να τρώνε στην πόλη, ως το «τυρί» στη φάκα, για να αποσπάσουν ανοχή στη μετατροπή της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο. 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως, η άφιξη ενός ακόμα αμερικανικού πολεμικού πλοίου, τους έκανε να σπάσουν όλα τα κοντέρ, θυμίζοντας σκηνές από το «Καλώς ήρθε το δολάριο». Τα υπαγορευμένα ρεπορτάζ σε τοπικά και όχι μόνο Μέσα περιέγραφαν γλαφυρά τους περιπάτους των στρατιωτικών στην πόλη και την «αισιοδοξία» της τοπικής αγοράς, παραπέμποντας στη δεκαετία του '50! «Ο κατάπλους του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έφερε απρόσμενα "δώρα" στους επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης, καθώς το πλήρωμα παρέμεινε στην πρωτεύουσα του Εβρου και άπαντες άδραξαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη, να γευτούν πιάτα ελληνικής γαστρονομίας και να διασκεδάσουν», έγραφε ένα από αυτά. 

Είναι τόσο «ασφαλής» πλέον η Αλεξανδρούπολη, με την «αναβάθμισή» της στα ενεργειακά και στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που χρειάζεται προστασία! Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αμερικανικός στρατός συζητά με Ελληνες αξιωματούχους σχέδιο εγκατάστασης συστημάτων αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής «ασπίδας» για την πόλη. 

Αν κάτι επιβεβαιώνεται, είναι ότι η Αλεξανδρούπολη έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων. Το είχαν επισημάνει άλλωστε πρώτοι απ' όλους οι Ρώσοι, ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην ανάπτυξη νέων αμερικανοΝΑΤΟικών υποδομών στην Ευρώπη, πόσο μάλλον σε τέτοια νευραλγικά σημεία. Μάλιστα, το σύστημα που ακούγεται ότι θα εγκατασταθεί είναι παρεμφερές με αυτό της Σούδας, επιβεβαιώνοντας τη βαρύτητα που έχει η Σούδα στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, αλλά και το μέγεθος των κινδύνων που καιροφυλακτούν για τον λαό. 

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα πει τώρα ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, που στο ακριτικό λιμάνι, υποδεχόμενος τους Αμερικανούς, κουνούσε το δάχτυλο σε όσους διαμαρτύρονταν, λέγοντας ότι «αυτά που γίνονται τώρα στην Αλεξανδρούπολη ασφαλώς και δεν έχουν επιθετικό προσανατολισμό έναντι κανενός» και ότι «είναι αστειότητες τα όσα ακούγονται»...

Μέσα σ' όλη τη μαυρίλα από τη βαθύτερη εμπλοκή της πόλης στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, όαση και αχτίδα ελπίδας για τον λαό και τη νεολαία της περιοχής αποτελεί η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ, που ξεκίνησε την Παρασκευή στο Δημοτικό Κάμπινγκ. 

Εκεί χτυπάει μέχρι και την Κυριακή η καρδιά όσων παλεύουν για να είναι η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών και στόχος των ανταγωνιστών τους.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 26,27 05 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog