..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Το φασιστικό «Τάγμα Αζόφ» ανατίναξε δεξαμενές χημικών στη Ρουμπέζνογιε

Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram δείχνει ένα καφέ σύννεφο έκρηξης

Ουκρανοί εθνικιστές μέλη του «Τάγματος Αζόφ», υποχωρώντας από την πόλη Ρουμπέζνογιε στην αποκαλούμενη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ» (ΛΔΛ), ανατίναξαν δεξαμενές, οι οποίες, κατά πάσα πιθανότητα, περιείχαν νιτρικό οξύ, όπως μετέδωσε το «Πρακτορείο Ειδήσεων του Λουγκάνσκ» (LITS).

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της υποχώρησης, τα ουκρανικά εθνικά τάγματα ανατίναξαν δεξαμενές με χημικά, πιθανώς, ήταν νιτρικό οξύ, στο εργοστάσιο Ζαριά στο Ρουμπέζνογιε», φέρεται να είπε ο Αντρέι Μαρότσκο, εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ»,

Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram δείχνει ένα καφέ σύννεφο έκρηξης, ενώ ο Μαρότσκο είπε ότι η στιγμή της έκρηξης σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη την φορά του ανέμου, προκειμένου ο καπνός να κινηθεί προς τον οικισμό Κουντριάσκοβο, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ΛΔΛ.

Περισσότεροι από 40 χιλιάδες τόνοι θειικού, υδροχλωρικού και νιτρικού οξέος και αμμωνίας βρίσκονται στο εργοστάσιο στην πόλη Ρουμπέζνογιε στη ΛΔΛ, σύμφωνα με το κανάλι Telegram της «Λαϊκής Πολιτοφυλακής» της ΛΔΛ.

(Πηγή: TASS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog