..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για ελληνική συμμετοχή σε «ανθρωπιστική» επιχείρηση στη Μαριούπολη


 Ερωτήματα και ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενεργότερης εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας με «ανθρωπιστικό» μανδύα, δημιουργεί η είδηση ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο να συμμετάσχει η χώρα μας σε πιθανή «ανθρωπιστική επιχείρηση» στη Μαριούπολη.

Συγκεκριμένα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλείται κυβερνητικές πηγές που αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του χθεσινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συμφωνήθηκε η Ελλάδα να πάρει μέρος σε πιθανή «ανθρωπιστική επιχείρηση» στη Μαριούπολη.

Οι κυβερνητικές πηγές δεν προσδιόρισαν τη μορφή και το περιεχόμενο αυτής της επιχείρησης, προσθέτοντας απλώς ότι είναι γνωστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής ομογένειας που ήδη θρηνεί απώλειες.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μαριούπολη, η οποία όπως τόνισε «σχεδόν σβήστηκε από τον χάρτη».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog