..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΠΟΥΤΙΝ: Διώχνουμε την Χούντα και τους ΝΑΖΙ (VIDEO)

Οι Ναζί δρουν υπό τις εντολές του Κιέβου παραδέχεται Ουκρανός πρέσβης

              Ρωσία: Καταστρέψαμε την αεράμυνα και αεροπορικές βάσεις

Από την γενικευμένη επίθεση από αέρος το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και ότι έθεσε «εκτός λειτουργίας» αεροπορικές βάσεις της Ουκρανίας.

«Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Την θέση πως στόχος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι «η χούντα που βρίσκεται στην εξουσία στο Κίεβο» διατύπωσε ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya.

«Δεν εξαπολύσαμε επίθεση εναντίον του ουκρανικού λαού, αλλά εναντίον της χούντας που βρίσκεται στην εξουσία στο Κίεβο» υπογράμμισε ο Nebenzya.
Στην ίδια συνεδρίαση, ο Ουκρανός πρέσβης Sergey Kyslytsya υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καθαρτήριο για τους εγκληματίες πολέμου».
«Πάνε απευθείας στην κόλαση, πρεσβευτή» τόνισε ο Ουκρανός πρέσβης.  


                                       Η δήλωση του Ρώσου Προέδρου Putin

Οι λαϊκές δημοκρατίες του Donbass στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα βοήθειας.
Από αυτή την άποψη αποφάσισα να διεξάγω μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

«Τα σημερινά γεγονότα δεν συνδέονται με την επιθυμία να παραβιαστούν τα συμφέροντα της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού, συνδέονται με την προστασία της ίδιας της Ρωσίας από αυτούς που έχουν συλλάβει την Ουκρανία όμηρο και προσπαθούν να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον της χώρας μας και του λαού της. Οι ενέργειές μας είναι αυτοάμυνα απέναντι στις απειλές που μας εκτίθενται και από μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που συμβαίνει σήμερα. Όσο δύσκολο κι αν είναι, σας ζητώ να το καταλάβετε για να κλείσει αυτή η τραγική σελίδα το συντομότερο δυνατό και να προχωρήσουμε μαζί, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να ανακατευτεί στις υποθέσεις μας, στις σχέσεις μας, αλλά να τις οικοδομήσουμε μόνοι μας - έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα»....
Από τα τέλη Φλεβάρη που δείχνει τους ουκρανούς ακροδεξιούς να τραμπουκίζουν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Βασίλκοφ.


                      ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, οι αμυνόμενοι χρησιμοποιούν αντιαρματικούς πυραύλους NLAW, που προμηθεύτηκαν από το ΝΑΤΟ και μέχρι στιγμής τρία ρωσικά άρματα καταστράφηκαν.

Νωρίτερα, μάχες αναφέρθηκαν τις πόλεις Shchastia και Stanytsia Luhanska στο Ντονέτσκ.

Ορισμένα τμήματα της Χερσώνας, της επαρχίας στη νότια Ουκρανία που συνορεύει με την Κριμαία δεν είναι πλέον υπό ουκρανικό έλεγχο, σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters» που επικαλείται τις τοπικές αρχές.
   Ρωσικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα με φόντο το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ

Ο ίδιος ο Ζελένσκι ανέφερε πριν από λίγο ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, ανέφερε ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Παραδέχθηκε πως «μετά από μια σκληρή μάχη, χάσαμε τον έλεγχο της τοποθεσίας του Τσερνομπίλ».

Ένα βίντεο, που επαληθεύτηκε από το BBC, φαίνεται να δείχνει ρωσικά τανκς που βρίσκονται έξω από το σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog