..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ – ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ Βήμα - βήμα προωθούνται διευθετήσεις για συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Πηγή: Eurokinissi 

Βήμα - βήμα και υπό την λογική μιας «θετικής ατζέντας» προχωρά η διαδικασία με στόχο να οδηγήσει σε διευθετήσεις μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας μπροστά στην μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της περιοχής όπως επιδιώκουν ΗΠΑ και ΕΕ που στρώνουν το έδαφος για «διάλογο» και για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς ενδιαφέρονται για την ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ σε μια περιοχή οξυμένων ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα. 

Τους τρόπους προώθησης της «θετικής ατζέντας» που επιδιώκουν Αθήνα και Άγκυρα, εξέτασαν οι Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην συνάντηση τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, αποφασίστηκε η υλοποίηση προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, προκειμένου όπως είπε να προχωρήσει μία «διαδικασία πρώτης συνεννόησης και σταδιακής ομαλοποίησης» των σχέσεων των δύο χωρών, παρά το γεγονός όπως είπε ότι υπάρχει «πλήρης επίγνωση των διαφορετικών και διαμετρικά αντίθετων θέσεων» σε πολλά ζητήματα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε λόγο για συμφωνία 25 σημείων που επετεύχθη για την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών διμερών θεμάτων και ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει την βούληση να προχωρήσει η συνεργασία «χωρίς όρους και προϋποθέσεις» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως στην προετοιμασία ενός διαλόγου που επιδιώκουν ΕΕ και ΗΠΑ η Άγκυρα θα θέσει όλα τις αιτιάσεις της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.  

Οι δύο υπουργοί δήλωσαν ότι συμφωνήθηκε η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την τουριστική βιομηχανία.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog