..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ Κατέθεσε Επερώτηση για το ΝΑΤΟικό «κέντρο αριστείας» στα Χανιά και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον λαό

 Επερώτηση για τη στάση της περιφερειακής αρχής σε σχέση με το ΝΑΤΟικό «κέντρο αριστείας» στα Χανιά και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον λαό μας και τους γειτονικούς λαούς κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Κρήτης.

Η Ερώτηση αναλυτικά:

«H επέκταση της βάσης στη Σούδα με το νέο ΝΑΤΟικό κέντρο "αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής αριστείας", με συμμετοχή και της Τουρκίας, που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, εγκλωβίζει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας σε ανταγωνισμούς επικίνδυνους για τα λαϊκά συμφέροντα, για να είναι ακόμα πιο "αποτελεσματικές" οι δολοφονικές αποστολές και επεμβάσεις σε βάρος των λαών.

Η ενίσχυση για τις ΗΠΑ του στρατηγικού ρόλου της Κρήτης καμία σχέση δεν έχει με τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή, τη θωράκιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας απέναντι σε μία πιθανή πολεμική εμπλοκή, την ακεραιότητα των συνόρων και την ασφάλεια του λαού της χώρας μας. Αντίθετα, μετατρέπει τη χώρα μας και ιδιαίτερα την περιοχή μας, σε πολεμικό ορμητήριο και στόχο αντιποίνων. Στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου ή και ακόμα πιο εκτεταμένης πολεμικής εμπλοκής με την Τουρκία, το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο παρά μόνο επιχειρησιακό χώρο στην υπηρεσία των δικών του σχεδιασμών.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες. Η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να ικανοποιήσει άλλη μια ΝΑΤΟική "προτεραιότητα", υλοποιώντας τα όσα είχε ήδη προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πρόταση για την ίδρυση του κέντρου "αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής αριστείας" στη χώρα μας είχε υποβληθεί στο ΝΑΤΟ τουλάχιστον από τον Νοέμβρη του 2018.

Κι ενώ σε ζητήματα υγείας -εν μέσω πανδημίας- η κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοί της, κάνουν περικοπές, με οδυνηρές συνέπειες για τον λαό μας, σε ό,τι αφορά ζητήματα σε σχέδια ΝΑΤΟικών και Αμερικανών ιμπεριαλιστών τα δίνουν όλα. Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο άρμα των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ έχει συνέπεια να δαπανώνται από το υστέρημα του λαού μας κοντά στα 4,5 δισ.

Μεγάλη ευθύνη έχει και η περιφερειακή αρχή που συμφωνεί με αυτή την πολιτική. Η πλειοψηφία των συμβούλων ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίρνουν θέση στήριξης και ξεπλύματος των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των λοιπών ΝΑΤΟικών. Οφείλουν εξηγήσεις στον λαό για την υποστήριξη της επικίνδυνης πολιτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και τις επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με φόντο την εξόρυξη υδρογονανθράκων και τους δρόμους της Ενέργειας. Σιωπούν για τη βάση της Σούδας που εκθέτει τον λαό της Κρήτης σε μεγάλους κινδύνους ή λένε γενικά και αόριστα πως "όλοι θέλουμε ειρήνη", πως "η εξωτερική πολιτική είναι αρμοδιότητα των κυβερνήσεων". Τα κοράκια του πολέμου, οι μακελάρηδες των λαών αθωώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και αναγνωρίζονται από την Περιφερειακή Αρχή ως φίλοι και εταίροι.

Οι κάτοικοι του νησιού μας δικαίως ανησυχούν. Αυτή η επικίνδυνη πολιτική της Περιφέρειας συμπληρώνει την κυβερνητική πολιτική και εκθέτει την Κρήτη και όλη τη χώρα σε πολεμικούς κινδύνους, αλλαγή συνόρων, φτώχεια και προσφυγιά.

                                        Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" ζητούμε:

- Το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει το νέο επικίνδυνο για τον λαό μας ΝΑΤΟικό κέντρο στη Σούδα και να απαιτήσει την απομάκρυνση της βάσης από το νησί μας.

- Να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παρουσία του ΝΑΤΟ στην Κρήτη».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog