..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ν. Παπαναστάσης: Για τα Rafale χρήματα βρέθηκαν και μάλιστα..... πολλά!!!!!!!!!!!



«Με απόλυτη ευθύνη απέναντι στο λαό και τις προσδοκίες του, στους εργαζομένους που με τον ιδρώτα τους η κυβέρνηση χρηματοδοτεί αυτά τα όπλα, στις γενιές που ακολουθούν, αλλά και στις απειλές που δέχεται η χώρα μας, καταψηφίζουμε αυτή την προμήθεια». Τα παραπάνω τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας για την προμήθεια των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών «Rafale». Το σχετικό νομοσχέδιο ήρθε στη Βουλή με επείγουσες διαδικασίες.


Όπως εξήγησε ο Ν. Παπαναστάσης, «αυτή η εξοπλιστική προμήθεια, σε σημαντικό βαθμό, είναι υποταγμένη σε ξένα με την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, κέντρα».

Παραθέτουμε την ομιλία:

«Τη συμφωνία που συζητάμε σήμερα, δεν μπορεί κανείς να τη δει ξεκομμένη απ' τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Οι εξελίξεις αυτές, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο είναι πλέον ραγδαίες. Χαρακτηρίζονται ως σταθμός στην πορεία των σχέσεων των Αραβικών χωρών. Επιδρούν καταλυτικά και στην εξέλιξη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ανάμεσα στις "παγκόσμιες" δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, οι Ρωσία και Κίνα, αλλά και στις αντίστοιχες "περιφερειακές", όπως η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Ιράν. Το θερμόμετρο στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, που αποτελεί διαχρονικά θέατρο σύγκρουσης ισχυρών μονοπωλιακών συμφερόντων, δείχνει να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να δώσει εντολή παραμονής στο αεροπλανοφόρο "USS Nimitz" στην περιοχή της αραβικής χερσονήσου, η απειλητική παρουσία στην ίδια περιοχή του πυρηνικού υποβρυχίου τους "USS Georgia", οι τορπιλάκατοι και οι πρόσφατες πτήσεις βομβαρδιστικών τύπου "Β-52", αποτελούν αντικειμενικά στοιχεία κλιμάκωσης της αμερικανοΝΑΤΟικής επιθετικότητας, με τις "κάννες" στραμμένες κυρίως προς το Ιράν.

Οι συμφωνίες αποκατάστασης των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τα αραβικά κράτη του Κόλπου, όπως και ανάμεσα στο Κατάρ και τα μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ , Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), κράτη που συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την "προβολή ισχύος" του στην περιοχή, αλλά και η υπογραφή συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων Σουδάν - Ισραήλ, ολοκληρώνουν το πάζλ των επικίνδυνων γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή.

Το "κλειδί" για να κατανοηθούν καλύτερα αυτές οι εξελίξεις βρίσκεται στους σχεδιασμούς της Κίνας, που απειλεί άμεσα πλέον την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, αλλά και ο ενισχυμένος ρόλος της Ρωσίας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς αμερικανοΝΑΤΟικής έμπνευσης και υλοποίησης, επιζητεί αναβαθμισμένο ρόλο και η αστική τάξη της Ελλάδας, με όχημα την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αυτόν το σκοπό υπηρετεί η ανάπτυξη των οικονομικών και στρατιωτικών σχέσεων, των ελληνικών κυβερνήσεων με το Ισραήλ και τα κράτη του Κόλπου. Ενδεικτικά βήματα σ' αυτή την κατεύθυνση είναι:



-- Η προετοιμασία της κυβέρνησης, να στείλει συστοιχία πυραύλων "Patriot" στη Σαουδική Αραβία, με το αντίστοιχο πολυμελές προσωπικό, με παράλληλη σημαντική αύξηση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων των δύο χωρών.

-- Η υπογραφή συμφωνίας οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Η προοπτική αυτής της συμφωνίας είναι να εξελιχθεί σε ένα πολυμερές σχήμα, απαρτιζόμενο και από άλλα κράτη της περιοχής, φτάνοντας μέχρι και με την Ινδία.

-- Ακόμα πιο πρόσφατη είναι η υλοποίηση "αμυντικής συμφωνίας", ύψους 1,68 δισ. δολαρίων, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Συμφωνία που μεταξύ άλλων προβλέπει τη λειτουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου στο μέλλον θα εκπαιδεύεται και προσωπικό από τα κράτη του Κόλπου, ενισχύοντας τον κοινό επιχειρησιακό "βηματισμό", που επιδιώκουν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για τους συμμάχους τους στην ευρύτερη περιοχή.

-- Τέλος, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε νέα πολυεθνική δύναμη στον Κόλπο, με πρόσχημα την προστασία της "διεθνούς ναυσιπλοΐας", που θα λειτουργεί και ως "δαμόκλειος σπάθη" εναντίον του Ιράν.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται αναβαθμιζόμενη σταθερά, η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, αλλά και σε "προκεχωρημένο αγκυροβόλιο" του αμερικανικού 6ου Στόλου, με την "ενσωμάτωση" βασικών υποδομών (λιμάνια, ναυπηγεία κ.λπ.) στο δολοφονικό σχεδιασμό του, με ευθύνη της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Όλα αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, βιώνουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο πλαίσιο των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ. Συμβαίνουν τη στιγμή που η πορεία φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων ακουμπά πρωτόγνωρα επίπεδα, με ένα  σύστημα Υγείας που ήδη πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας, δεν ανταποκρίνονταν ούτε καν οριακά στις τρέχουσες ανάγκες, αποκάλυπτε όμως περίτρανα, ως κατ' εξακολούθηση κοινωνικά ανεύθυνους και δολοφόνους, όλους όσους έφτασαν αυτό το σύστημα Υγείας σε αυτήν την κατάσταση, επικαλούμενοι κρατικές οικονομικές δυσχέρειες.

Όμως φαίνεται ότι χρήματα βρέθηκαν και μάλιστα πολλά. Μοιράστηκαν σε τράπεζες, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν διατέθηκε όμως ούτε σεντ για την κάλυψη ζωτικών για το λαό κοινωνικών δαπανών. Με τις ευλογίες κυβέρνησης και αστικών κομμάτων, άρχισαν να κυριαρχούν στα ΜΜΕ τσιτάτα του τύπου "αυτά τα χρήματα πρέπει να πάνε στην άμυνα, για να έχουμε πατρίδα" ή "κοστίζει πολλά αυτή η ιστορία, αλλά δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς". Όλα αυτά έχουν στόχο. Είναι η ύπουλη και κατευθυνόμενη παραπλάνηση του χειμαζόμενου, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, λαού. Αυτό ακριβώς το μιντιακό "μασάζ", στοχεύει στον εγκλωβισμό και στην εξαχρείωση και της ελάχιστης υπόνοιας διεκδίκησης, μπροστά στα δήθεν χειρότερα που επιφυλάσσει η κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αγορά Rafale. Έχουμε μεγάλη εμπειρία του τι σημαίνει το κυνήγι των εξοπλισμών. Είναι μια διαδικασία χωρίς τέλος και αρχή. Είναι γνωστή η λογική: Σήμερα μια χώρα υλοποιεί ένα τεράστιο και προφανώς πανάκριβο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Αύριο, ο δυνητικός αντίπαλός της το αχρηστεύει αγοράζοντας κάτι πιο σύγχρονο, πιο εξελιγμένο. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; "Μια τρύπα στο νερό" που λέει κι ο λαός μας. Αυτός ο κύκλος όμως αενάως συνεχίζεται.
Η Γαλλία παζαρεύει με την Τουρκία την πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων
Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι απ’ αυτή τη διαδικασία; Πρώτα οι βιομηχανίες παραγωγής πολεμικού υλικού. Θησαυρίζουν στην κυριολεξία. Στη περίπτωση όμως της χώρας μας, υπάρχει κι άλλος κερδισμένος. Είναι η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Βλέπει με ανείπωτη χαρά και ικανοποίηση τη νοτιοανατολική της πτέρυγα να γιγαντώνεται εξοπλιστικά. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πρώτο και κύριο μέλημα του ΝΑΤΟ, είναι η, με κάθε τρόπο, ισχυροποίησή του στο πλαίσιο περικύκλωσης και απομόνωσης της Ρωσίας και της αντιμετώπισης της ραγδαίας ανόδου της Κίνας.

Το αντικείμενο των εξοπλισμών τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας, είναι γνωστό ότι καταμετράται αυτόματα και προστίθεται στη συνολική επιχειρησιακή ισχύ του ΝΑΤΟ. Στις παρούσες συνθήκες αυτή η προστιθέμενη ισχύς είναι τεράστια. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτή η ισχυροποίηση δεν κοστίζει ούτε ένα σεντ στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που τα συμφέροντά τους στηρίζει η λυκοσυμμαχία. Ας είναι καλά τα κορόιδα οι λαοί, που εξαπατώμενοι απ' τις κυβερνήσεις τους, πληρώνουν τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.

Επομένως δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί. Ο αντίλογος που εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να είναι σεβαστός. Εκφράζει την τεράστια αγωνία μεγάλου μέρους του λαού μας, πολλαπλάσιου του εκλογικού ποσοστού του. Εκφράζει ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι αντί ο ιδρώτας τους να μετουσιώνεται σε ασπίδα αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο, ουσιαστικά ισχυροποιεί τις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ, αυτού δηλαδή που με τη στάση του σιγοντάρει και αποθρασύνει την τουρκική επιθετικότητα. Γνωρίζετε πολύ καλά τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Γραμματέα του. Χαρακτηριστικά, πριν λίγες ημέρες το ΝΑΤΟ, ανέθεσε για το 2021 στην Τουρκία, την ηγεσία της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης  που διαθέτει. Της ανέθεσε τη διοίκηση 6.500 ιδιαίτερα εκπαιδευμένων ΝΑΤΟικών στρατιωτικών.

Οι ευθύνες των, μέχρι σήμερα, κυβερνήσεων αλλά και των υπολοίπων αστικών κομμάτων για όλα αυτά είναι τεράστιες.

Και για να μη λέμε λόγια του αέρα, ας αναρωτηθεί ο κάθε ένας, γιατί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διαθέτει τα πανάκριβα αεροσκάφη F-16 ή τα Mirage για να αστυνομεύουν τους βαλκανικούς ουρανούς; Γιατί σπαταλά σημαντικό μέρος απ' το πεπερασμένο όριο ζωής τους, σε αποστολές εκτός συνόρων; Γιατί σπαταλά τον ιδρώτα του Έλληνα εργαζόμενου χρηματοδοτώντας αυτές τις αποστολές; Οι απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα συνοψίζονται σε μία και μοναδική. Απλά, είναι ΝΑΤΟική εντολή. Είναι εντολή απαγόρευσης της εναέριας εισόδου της Ρωσίας στους βαλκανικούς ουρανούς. Η κυβέρνηση εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές που καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας. Αυτό ακριβώς είναι και το στοιχείο που εναγωνίως και με κάθε θυσία, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κρύψει απ' το λαό. Αυτό ακριβώς είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ενταχθούν και τα φρεσκοαγορασμένα, όχι όμως και τόσο νέα, αεροσκάφη Rafale.

Η θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος, σε σχέση με την επαγγελλόμενη ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ισχύ και των πολεμικών αεροσκαφών Rafale, θα το πω λαϊκά, είναι ότι θα "πάει στράφι". Θα "πάει στράφι", γιατί είναι αβάσιμη και παραπλανητική η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι μέσω αυτών των αεροσκαφών, θα υπάρξει απόλυτη θωράκιση των ελληνικών ουρανών. Κι αυτό γιατί και αυτή η εξοπλιστική προμήθεια, σε σημαντικό βαθμό, είναι υποταγμένη σε ξένα με την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, κέντρα. Δεν ενδιαφέρει το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ τα σύνορά μας.

Κατόπιν αυτών, με απόλυτη ευθύνη απέναντι στο λαό και τις προσδοκίες του, στους εργαζομένους που με τον ιδρώτα τους η κυβέρνηση χρηματοδοτεί αυτά τα όπλα, στις γενιές που ακολουθούν, αλλά και στις απειλές που δέχεται η χώρα μας, καταψηφίζουμε αυτή την προμήθεια».

Νίκος Παπαναστάσης αντισυνταγματάρχης ε.α. Βουλευτής του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog