..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Μίνα Γκάγκα: Η διασπορά του κορονοϊού βρίσκεται σε κλειστούς χώρους


«Οταν έγινε η δίκη της Χρυσής Αυγής, μαζεύτηκαν πολλές χιλιάδες κόσμου έξω από τα δικαστήρια. Εμείς είχαμε τρομάξει στα νοσοκομεία, αλλά δεν το είδαμε ευτυχώς να μετατρέπεται (σ.σ. η συγκέντρωση) σε κρούσματα το επόμενο 15ήμερο - 20ήμερο στην Αθήνα. Ηταν γιατί ήταν εξωτερικός χώρος και πολλοί φορούσαν μάσκες». 

Αυτά έλεγε πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική εκπομπή η Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία», επισημαίνοντας ότι ο μεγάλος κίνδυνος της διασποράς βρίσκεται στους κλειστούς χώρους, ειδικά εκεί που καταγράφεται συγχρωτισμός χωρίς τα αναγκαία μέσα προστασίας (βλέπε μεγάλους χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς). 

Χρειάστηκαν τρεις ολόκληροι μήνες για να ακουστεί καθαρά ότι η μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο καμιά ουσιαστική επίδραση δεν είχε στην εξέλιξη της πανδημίας και ότι η βίαιη διάλυσή της από την κυβέρνηση ήταν προσχηματική. 

Πόσο μάλλον η επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών στις συμβολικές εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη, όπου ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος, ενώ τηρούνταν και πιο αυστηρά οι αποστάσεις. 

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η ένταση της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει στόχο την προστασία της υγείας του λαού, αλλά την επιβολή φίμωτρου στις λαϊκές διεκδικήσεις. 

Παρεμπιπτόντως, η παραπάνω δήλωση έγινε στον ΣΚΑΪ, ο οποίος υπήρξε από τους πιο φανατικούς συκοφάντες της διαδήλωσης στο Εφετείο, κατηγορώντας τους διαδηλωτές ότι «σπέρνουν κορονοϊό». 

Γι' αυτό προχτές οι παρουσιαστές του έκαναν πως δεν άκουγαν, την ώρα που κατέρρεε με πάταγο η αθλιότητα που με πάθος υπερασπίζονταν τόσο καιρό..

Από την άλλη πάλι και με το «καλημέρα» της διαδικασίας των εμβολιασμών επιβεβαιώνονται τα τεράστια προβλήματα από την ουσιαστική ανυπαρξία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ τα περιβόητα «1.018 εμβολιαστικά κέντρα» παραπέμπονται αόριστα για κάποια στιγμή στο μέλλον και χωρίς κανένα μέτρο πραγματικής στελέχωσής τους, ενώ ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών καλούνται να ταξιδέψουν δεκάδες χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η οργανωμένη και με κατάλληλη επίβλεψη μετακίνησή τους ή ο κατ' οίκον εμβολιασμός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog