..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Ομορφα ξημερώνει στις .....ΗΠΑ!!!!!!!!!!!!!

Με το «καλημέρα» γίνονται σκόνη οι αυταπάτες ακόμα και για τον πιο δύσπιστο, που έκανε το λάθος να πάρει στα σοβαρά τις διάφορες παρόλες που ακούστηκαν για την εκλογή Μπάιντεν. 

Ενα από τα πρώτα «δημοκρατικά» χτυπήματα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ είναι η αναγνώριση του Γκουαϊδό ως Προέδρου της Βενεζουέλας.

 Αυτό ανήγγειλε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μιλώντας στη Γερουσία και τονίζοντας ότι «οι κυρώσεις προς τη Βενεζουέλα θα είναι πιο αποτελεσματικά στοχευμένες», ώστε να «εξαναγκάσουν σε παραίτηση» τον εκλεγμένο Πρόεδρο της χώρας. 

Ετσι ...όμορφα ξημερώνει η «επόμενη μέρα» στις ΗΠΑ, μετά την «ολική επαναφορά» και τη «σημαντική εξέλιξη για τα κινήματα», όπως έλεγε η «Αυγή», όταν πανηγύριζε για την εκλογή Μπάιντεν. 

Εκτός αν ως «κινήματα» η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, -- μετά από τις για «ντροπιαστικές εικόνες ακροδεξιάς βίας στο αμερικανικό Καπιτώλιο» που μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας (ξεχνώντας τα περί «διαβολικά καλού» Τραμπ) παρουσιάζοντας τις εξελίξεις ως «απόδειξη» για το «πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τη δημοκρατία κάθε μέρα παντού. Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν πρέπει και θα γίνει σεβαστή. Οι εχθροί της δημοκρατίας θα ηττηθούν», -- εννοούσε αυτά στα οποία εξειδικεύονται οι αμερικανικές κυβερνήσεις, δηλαδή τα πραξικοπήματα, οι ανατροπές εκλεγμένων κυβερνήσεων κ.ο.κ. 

Ποιος ξέρει... Μπορεί αυτήν τη φορά να μην είναι «διαβολικό» το σχέδιο, όπως επί Τραμπ, αλλά σίγουρα κι αυτό θα είναι για καλό για τις ΗΠΑ.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog