..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Οι τηλε-εισαγγελείς του ΣΚΑΪ: Θα τα πούμε σε 15 μέρες. Δεν εφαρμόσατε το νόμο.

«Κρατάμε την ημερομηνία, θα τα πούμε σε 15 μέρες. Δεν έπιασε τόπο η απαγόρευση της αστυνομίας για τις συναθροίσεις»...

Με κάτι τέτοια λόγια έσκουζαν χτες οι τηλε-εισαγγελείς του ΣΚΑΪ, με αφορμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο - έκτρωμα της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ. 

Επειδή μάλλον έχουν κοντή μνήμη τα γνωστά παπαγαλάκια, να τους θυμίσουμε ότι τα ίδια έλεγαν και τη μέρα της ογκώδους διαδήλωσης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. 

Και παρά το γεγονός ότι και τότε σχεδόν «εύχονταν» να υπάρχει έξαρση της πανδημίας στην Αττική, για να τη φορτώσουν στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, οι εκτιμήσεις τους πήγαν στον ...«κουβά». 

Η έξαρση ήρθε πολύ αργότερα σε βιομηχανικές ζώνες, όπως στη Δυτική Αττική και αλλού, εξαιτίας της γνωστής κατάστασης που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. 

Ενώ οι ίδιοι οι επιδημιολόγοι ξεκαθάρισαν για τις συγκεντρώσεις ότι «τελικά τέτοιοι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν», αφού οι διαδηλωτές αποδείχτηκαν οι πλέον επιμελείς στην τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας τους, όπως έγινε και χτες. 

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει λύση για να πάψουν να «αγωνιούν» η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της και να μη μετράνε τα 15ήμερα των συγκεντρώσεων: Να πάει το νομοσχέδιο στο καλάθι των αχρήστων, να ανοίξουν επιτέλους τα πανεπιστήμια με μέτρα προστασίας και να πάψει η πανδημία να αξιοποιείται από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τα κόμματά του ως ευκαιρία για αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog