..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Το μπλέντερ της.............. εξιλέωσης!!!!!!!!!!!!!!


Παίρνεις ένα μπλέντερ και βάζεις μέσα: Τους βολικούς «ψεκασμένους», οι οποίοι μάλιστα «ταυτίζονται με "αριστερές" και "ακροδεξιές" δοξασίες». Ρομά, που «βοηθάνε την εξάπλωση του ιού με τον τρόπο ζωής τους» και που «η έξαρση στη Δυτική Αττική οφείλεται κυρίως στην κινητικότητά τους». 

Τους νέους, τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζεις «κορμό της πέμπτης φάλαγγας» της πανδημίας. Και έχεις έτοιμο το «πόνημα» ξεπλύματος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας... 

Ενα τέτοιο άρθρο είχε χτες η «Καθημερινή», σε μια ακόμα αναζήτηση του ποιος φταίει για την εξάπλωση της πανδημίας. 

Μάταια θα αναζητήσει κανείς σε αυτό τις πραγματικές εστίες διασποράς του κορονοϊού.

Σαν να μην υπάρχουν π.χ. στη Δυτική Αττική τα εργοστάσια και οι αποθήκες, οι ανεξέλεγκτες χωματερές και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που συγκεντρώνουν πολυάριθμο εργατικό δυναμικό σε μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Σαν να μην υπάρχουν τα πρωτόκολλα - λάστιχο της εργοδοσίας, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που καθημερινά συνωστίζονται στα Μέσα Μεταφοράς και στα εταιρικά πούλμαν που τους μετακινούν από τη μία άκρη του Λεκανοπεδίου στην άλλη χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα. 

Σαν να μην υπάρχουν οι εκατοντάδες επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες εργαζομένων και σωματείων, που το αφεντικό τούς καλεί για δουλειά ακόμα και με συμπτώματα, ή πετσοκόβει τις απαραίτητες μέρες καραντίνας «για να βγει η δουλειά».

 Μια προσπάθεια δηλαδή να κρυφτεί ο «ελέφαντας στο δωμάτιο», που είναι ταυτόχρονα και μια χυδαία επιχείρηση στοχοποίησης του λαού και της νεολαίας, αλλά και συκοφάντησης της δικαιολογημένης αγανάκτησης για την αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, αγανάκτηση την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να ταυτίσει με τους κάθε είδους ψεκασμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog