..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: 7ήμερη καραντίνα για τις αφίξεις από τη Βρετανία

Σε καραντίνα 7 ημερών θα τίθενται από αύριο Δευτέρα όσοι ταξιδιώτες φτάνουν στην Ελλάδα από τη Βρετανία, αντί τις 3ήμερης καραντίνας που ισχύει για τις αφίξεις από τις άλλες χώρες.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης για τη διασπορά νέου πιο μεταδοτικού στελέχους του κορονοϊού. Στο φόντο αυτών των ανακοινώσεων, μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε διακοπή των πτήσεων από τη Βρετανία ή ανακοινώνουν ότι εξετάζουν μια τέτοια κίνηση.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, αναφέρονται τα εξής

«Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ' οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog