..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Δημήτρης Κουτσούμπας: Απαραίτητη πιστοποίηση για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Απόσπασμα από την ομιλία, για την συζήτηση στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό 2021, του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα

 Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως «φάγαμε τον γάιδαρο» και πρέπει να κάνουμε απλά λίγο υπομονή ακόμα, για να έρθει το εμβόλιο και μετά να επιστρέψουμε επιτέλους στην κανονικότητα, δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν. Οι σημερινές διαβεβαιώσεις σας έχουν την ίδια αξιοπιστία με τις τοποθετήσεις σας έναν χρόνο πριν, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020.

Πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια και με απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα

Τις ευθύνες σας για το αθωράκιστο σύστημα Υγείας, την έλλειψη μέτρων προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και τα σχολεία που κρατάτε κλειστά, δεν μπορείτε να τις κρύψετε κάτω από το «χαλί» της προσμονής ενός εμβολίου για να βγούμε επιτέλους από αυτήν την περιπέτεια.

Χώρια που η ίδια η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, με ένα νέο εμβόλιο για μια νέα νόσο, απαιτεί ένα ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, με επάρκεια σε προσωπικό για τον εμβολιασμό και όχι με μπαλώματα και μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το εμβόλιο δεν μπορεί ούτε να «κουκουλώσει» ούτε να «γιατρέψει» τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τη χρόνια εγκληματική πολιτική σας.

Εδώ και μέρες χρησιμοποιείτε το ζήτημα των εμβολίων για να ενισχύσετε την αξιοπιστία σας. Ολη η δημόσια συζήτηση, οι ανακοινώσεις των υπουργών σας, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αφορούν τα εμβόλια. Τότε θα έρθουν, τότε θα ξεκινήσουμε, έτσι θα ειδοποιηθούμε, έτσι θα τα κάνουμε...

Κυρίες και κύριοι,

Από την πρώτη στιγμή, εμείς έχουμε αναδείξει τους επικίνδυνους και οξυμένους ανταγωνισμούς για τα εμβόλια, τις κόντρες των μονοπωλίων, αντί της ανάγκης συνεργασίας των κρατών και των ερευνητικών τους ινστιτούτων. Εχουμε αναδείξει ότι πρέπει να είναι ασφαλή και δωρεάν, ότι η ύπαρξή τους δεν «ισοσκελίζει» τις ελλείψεις στη δημόσια Υγεία και άλλα σχετικά, που είναι σωστά.

Εννοείται πως είμαστε κάθετα αντίθετοι και εχθροί όλων των αντιδραστικών και ανορθολογικών θεωριών που συσκοτίζουν μεταφυσικά το πρόβλημα, λαϊκίζοντας, σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού.

Τα εμβόλια είναι χρήσιμα εργαλεία της επιστήμης, μπορούν να βοηθήσουν σε συνθήκες πανδημίας, θα πρέπει να γίνουν στον πληθυσμό μετά τους αναγκαίους ελέγχους, με βάση αυτά που θα πουν υπεύθυνα οι επιστήμονες γιατροί και όχι τα διάφορα συμφέροντα που θεό τους έχουν μόνο το κέρδος.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα ζητήματα, τα οποία θα θέλαμε να θέσουμε:

-- Για ποιους λόγους η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε ο λαός να έχει πρόσβαση και σε περισσότερα εμβόλια, που είναι και πιο φθηνά σε σχέση με αυτά για τα οποία έχουν υπογραφεί συμβάσεις;

-- Για ποιους λόγους δεν προχωρά το ζήτημα των θεραπειών και των φαρμάκων που κάποια φαίνεται ότι έχουν αποτελέσματα ανάσχεσης της νόσου;

-- Τι ακριβώς προβλέπουν οι συμβάσεις, που έχει υπογράψει η ΕΕ με τις εταιρείες και τις οποίες συμβάσεις έχει ζητήσει να δοθούν η Ομάδα μας στο Ευρωκοινοβούλιο;

-- Είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης το ακριβές περιεχόμενο αυτών των συμβάσεων; Κι αν ναι, γιατί δεν έχει ενημερώσει τα κόμματα και τους φορείς;

-- Εφόσον, ως κυβέρνηση λέτε, όπως άλλωστε σχεδόν όλοι σε αυτήν την αίθουσα, ότι θέλετε να πετύχει ο μαζικός εμβολιασμός, γιατί δεν δίνετε το δικαίωμα, με ιατρική βεβαίως επιλογή, ο καθένας να κάνει το εμβόλιο που εκτιμά ο γιατρός του;

Αν οι θεωρίες συνωμοσίας ξεκινάνε από ανορθολογικές παραδοχές - σαν τον προλαλήσαντα ομιλητή, τον κύριο της Ελληνικής Λύσης, προκειμένου να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία σας, κι εδώ που τα λέμε σας βολεύουν - υπάρχει όμως και η αμφισβήτηση που ξεκινά από υγιή βάση, από συγκεκριμένα υπαρκτά ερωτήματα.

Από τη βάση ότι σήμερα, σε συνθήκες καπιταλισμού, η Υγεία, τα φάρμακα και τα εμβόλια είναι εμπορεύματα, από τα οποία πλουτίζουν κάποιοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Κι εδώ έχουν συγκεκριμένες ευθύνες και κυβερνήσεις, στις οποίες φυσικά δικαιολογημένα και βάσιμα ο λαός δεν μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι με ευθύνη του κράτους πρέπει να γίνει σωστή ενημέρωση του λαού και να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, με την προϋπόθεση ότι θα λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση, όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους από τις διεθνείς και κρατικές αρχές.

Οπως στο παρελθόν (για παράδειγμα με τη γρίπη Η1Ν1), έτσι και τώρα συνιστούμε τον εμβολιασμό καθ' υπόδειξη του γιατρού, για να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Ο εμβολιασμός πρέπει να αποτελέσει συνειδητή πράξη και απαίτηση του λαού, για να προστατέψει την υγεία του.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 16122020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog