..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οχι. Δεν φόρεσαν φέσι οι συμμαχοί μας!!!!!!!!!!!!

Νέο «χάδι» στην Τουρκία και συζήτηση από τον Μάρτη και αν…

Οι "μάσκες έπεσαν" ξανά για την ΕΕ, για την κυβέρνηση, για όλους εκείνους που παρουσιάζουν τέτοιες συμμαχίες ως εγγυητές της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Ηχηρό ράπισμα στην ελληνική κυβέρνηση και άλλες αστικές δυνάμεις, που εξακολουθούν να εναποθέτουν την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, δηλαδή σε αυτούς που τα αμφισβητούν στην πράξη, αποτελεί άλλη μία απόφαση της ΕΕ σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά.

Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη «βελτίωση» του προσχεδίου δεν έφεραν καμία ...δραματική αλλαγή, καθώς το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα ήταν να διευρυνθεί η λίστα των ενδεχόμενων κυρώσεων προς τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Άγκυρα εξακολουθήσει τις «χωρίς εξουσιοδότηση» ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παραπέμπονται για την επόμενη σύνοδο, το Μάρτη του 2021, οι όποιες αποφάσεις, δίνοντας επιπλέον χρόνο στην Τουρκία για να συνεχίσει τη δημιουργία τετελεσμένων. 

Πασχίζει να κρύψει τις ευθύνες της ΕΕ για την τουρκική επιθετικότητα

Σε μια προκλητική αντιστροφή της πραγματικότητας για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ επιδόθηκε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «αποτελεί την πιο ισχυρή προειδοποίηση προς την Τουρκία» για «να αλλάξει συμπεριφορά».

Προς απόδειξη επικαλέστηκε τη διεύρυνση των κυρώσεων σε πρόσωπα και οντότητες για τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, κάτι που συνιστά χάδι, καθώς και την απόφαση να εξεταστούν οι σχέσεις με την Τουρκία το Μάρτη, η οποία προσφέρει επιπλέον χρόνο στην Άγκυρα να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Σε κάθε περίπτωση, δικαιολόγησε τα πενιχρά αποτελέσματα της Συνόδου, λέγοντας πως «Η Ευρώπη κάνει ένα βήμα τη φορά», ισχυρίστηκε πως οι κυρώσεις «δεν είναι αυτοσκοπός» και δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση «είναι πάντα έτοιμη να συζητήσει» με την Τουρκία, εάν πέσουν οι τόνοι και η ένταση στο πεδίο, στέλνοντας σινιάλο για επίσπευση των σχετικών διεργασιών. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να καυχηθεί ότι η Ελλάδα έχει «χτίσει μέτωπο συμμαχιών» και να εξωραΐσει τη στάση των ΗΠΑ, πέραν της ΕΕ.


Στην πραγματικότητα αυτό που ενδιαφέρει τόσο την ΕΕ όσο και τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση των πολύμορφων σχέσεων -οικονομικών και στρατιωτικών- που αναπτύσσουν με την Τουρκία και η παραμονή της στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο. Πάνω σ’ αυτή τη βάση γίνονται οι διαπραγματεύσεις και τα παζάρια. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συμμετέχει σ’ αυτά τα επικίνδυνα παζάρια, γιατί γι’ αυτές προέχει η γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής άρχουσας τάξης, δηλαδή η συμμετοχή της στη μοιρασιά της λείας στην περιοχή.

Καμία εμπιστοσύνη στην ΕΕ. Καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου. Η σύγκρουση με τους σχεδιασμούς τους είναι βασικός όρος για τον απεγκλωβισμό του ελληνικού λαού και όλων των γειτονικών λαών από τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog