..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΝΔ και ΜΜΕ έμπλεξαν (τα)....τις γραμμές τους!!!!!!!!!!!!!!!


«Μπλέξαν τις γραμμές τους» χτες κυβερνητικά στελέχη, δημοσιολόγοι των ΜΜΕ και πολλοί άλλοι «πρόθυμοι», για το στραπάτσο των «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που έπαθε την Τρίτη η κυβέρνηση από το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα. 

Το θέαμα ήταν τουλάχιστον κωμικοτραγικό: Με «πιρουέτες» και κωλοτούμπες που θα ζήλευε κι ο Νουρέγιεφ, από τη μια, μιλούσαν για «συστημικό ΚΚΕ», που τάχα «είναι πιο ίσο» από τους υπόλοιπους και, από την άλλη, φώναζαν ότι «το ΚΚΕ κινείται εκτός ορίων», ζητώντας ακόμα περισσότερη καταστολή. 

Τελικά, με φανερή την «άνωθεν» προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο ρεζιλίκι για το «κουρέλιασμα» των απαγορεύσεων, έπαιζαν και την κασέτα τού «πολύ κακό για το τίποτα» (ακούστηκε μέχρι κι αυτό: Οτι μαζεύτηκαν λίγοι στη συγκέντρωση και άρα το κάλεσμα του ΚΚΕ είχε μικρή απήχηση!). Γι' αυτό το «τίποτα», όμως, αφιερώνουν ολόκληρες εκπομπές και ξοδεύουν άπειρο χρόνο και σελίδες, χύνοντας χολή για το ΚΚΕ, τα συνδικάτα, το λαϊκό κίνημα. 

Το αγωνιστικό μήνυμα που ακούστηκε δυνατά την Τρίτη, ότι η κυβέρνηση θα βρίσκει το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπροστά της κάθε μέρα, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα, όχι μόνο ενοχλεί, αλλά προκαλεί πραγματική παραζάλη...


Οταν στελέχη της ΝΔ φτάνουν στο σημείο να υιοθετούν και να αναμασούν ξοφλημένες προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως αυτήν για την «Πανσπουδαστική Νο. 8» (ήμαρτον!), τότε τα πράγματα είναι μάλλον πολύ σοβαρά στην κυβέρνηση. 

Χώρια που «καρφώνονται» ότι «ψωνίζουν» αντικομμουνιστικά επιχειρήματα από το ίδιο μαγαζί με τους διάφορους «αντιεξουσιαστές», που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες «ξεθάβουν» τις ίδιες βρωμιές ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, προσπαθώντας μάταια να «λερώσουν» την καθοριστική συμβολή τους στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης της νεολαίας και του λαού. 

Εκεί όμως που χάνουν ακόμα και το τελευταίο «φύλλο συκής» για τις ...δημοκρατικές ευαισθησίες τους, είναι όταν λένε ότι είναι «γελοίο» να «τσακωνόμαστε για το αν είναι νομικά ή συνταγματικά ορθό να γίνονται διαδηλώσεις» και ότι αυτά «θα τα κρίνουμε εκτός κρίσης»! 

Επομένως, όχι μόνο δεν είναι ώρα για αγώνες και διεκδικήσεις, αλλά δεν είναι ώρα ούτε για να κουβεντιάσουμε αν αυτό είναι συνταγματικό, δημοκρατικό ή όχι! 

Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς, οι αγώνες του λαού ούτε αναστέλλονται, ούτε αναβάλλονται, ούτε απαγορεύονται, όσο κι αν προσπαθήσουν.


Από την στήλη από μέρα σε μέρα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog