..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: «Πεθαίνω για σένα»


Συνήθως λιγομίλητος, προτιμά να «μιλάει» με τα τραγούδια του. Όταν μιλήσει, ο Γιώργος Μαργαρίτης δεν μασάει τα λόγια του. Στη Λαϊκή Σκηνή του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή δημιουργήθηκε αδιαχώρητο. Μόλις εμφανίστηκε στη σκηνή, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

«Ευχαριστώ το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Τέταρτη χρονιά εδώ. Επιτυχίες εύχομαι και αγώνες, γιατί χωρίς αγώνες δεν κερδίζεται τίποτα», είπε, λίγο πριν τραγουδιστής και κόσμος γίνουν μια φωνή και τραγουδήσουν γνωστά και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια. Τα τραγούδια με τα οποία έγινε γνωστός και αγαπήθηκε από τον κόσμο ο Γιώργος Μαργαρίτης.
Η κοσμοπλημμύρα στη συναυλία του Γ. Μαργαρίτη, στη Λαϊκή Σκηνή του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, δεν ήταν δυνατό να χωρέσει στο φακό του φωτογράφου του 902.gr…

Μια ξεχωριστή στιγμή ήταν η ερμηνεία του «Πεθαίνω για σένα», της μεγάλης επιτυχίας που έγραψε για τον Γ. Μαργαρίτη ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Ο μεγάλος τραγουδιστής αφιέρωσε το τραγούδι στον Λαυρέντη σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στον κόσμο, που τον καταχειροκροτούσε όση ώρα το τραγουδούσε…

Στο βίντεο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιώργος Μαργαρίτης σε παλιότερη συναυλία, ερμηνεύουν από κοινού το και αποθεώνονται από τον κόσμο:

πηγή:  Κατιούσα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog