..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Η τοποθέτηση του Θ. Παφίλη στη Βουλή για τις Γερμανικές αποζημιώσεις: Οι απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών, οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, είναι...... κότες!!!!!!!!!!!!! {Video}


Είμαστε υπερήφανοι διότι δεν σταματήσαμε ποτέ να εγείρουμε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όταν κάποιοι άλλοι έκαναν, κοινώς, την πάπια, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και αποκάλεσε «θρασίμια» και «κότες» τους δολοφόνους υπόδικους της Χρυσής Αυγής. 


Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι υπερήφανο, διότι ήταν ο αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης, ήταν οι κομμουνιστές που παραδόθηκαν από το καθεστώς του Μεταξά στους Γερμανούς και απέδρασαν για να σηματοδοτήσουν το έπος της Αντίστασης. Σε αυτό το σημείο καταχέριασε τους χρυσαυγίτες, λέγοντας ότι έρχονται στη Βουλή οι εγκληματίες δολοφόνοι για να μιλήσουν για γερμανικές αποζημιώσεις. Τους αποκάλεσε «θρασίμια» και «κότες» διότι δεν τολμούν να πουν αυτό που πιστεύουν, δηλαδή να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τις απώλειες των ναζί στην Κατοχή.Τόνισε ότι είναι οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί και των ταγματασφαλιτών που φωτογραφίζονταν δίπλα σε κρεμασμένους Έλληνες και σήμερα έχουν σβάστικες στα μπράτσα τους. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έδωσε πολύ αίμα και ότι είναι έτοιμο να το ξανακάνει για να συντριβεί ο φασισμός, που είναι η πιο σκληρή μορφή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, σημείωσε ότι επί δεκαετίες δεν διεκδικούνται για καθαρά πολιτικούς λόγους, διότι πριν ακόμα λήξει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος οι ΗΠΑ έκαναν συμφωνίες με στρατιωτικούς του Χίτλερ, τους οποίους έβαλαν στο ΝΑΤΟ όταν αυτό ιδρύθηκε. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΕ, που δεν στηρίζει το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλώνοντας αναρμόδια, ενώ για τη Βενεζουέλα θεωρεί ότι είναι αρμόδια.

Σημείωσε ότι η ΕΕ την 9η του Μη από Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης την έκανε Μέρα της Ευρώπης και εξισώνει το θύμα με το θύτη, αναγνωρίζει μέλη των SS σαν αντιστασιακούς σε χώρες της Βαλτικής και δικαιώνει τους Ουκρανούς φασίστες. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να είναι σύμμαχοι στο αίτημα για αποζημιώσεις η Βρετανία και η Γερμανία που έκλεψαν τον πολιτισμό της Ελλάδας, αγάλματα και μνημεία και δεν τα επιστρέφουν.Λίγο μετά την ομιλία του Θανάση Παφίλη δόθηκε ο λόγος από τον πρόεδρο της Βουλής στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό που υποστήριξε ότι το ΚΚΕ δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για πατριωτισμό!

Άμεση ήταν η απάντηση του Θανάση Παφίλη που ξαναπήρε το λόγο και τόνισε πως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ορκίζονται στον Χίτλερ και δεν το λένε διότι είναι «κότες» και πρόσθεσε ότι έχει καταγραφεί η δολοφονική δράση τους που σκότωσαν τον Φύσσα και οι πρόγονοί τους παρέδιδαν κεφάλια ανταρτών στους Βούλγαρους φασίστες και έπαιρναν λύτρα. Όπως είπε, όλα αυτά πρέπει να ενταχθούν στα σχολικά βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog