..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Νίκος Μπογιόπουλος: Οδός «Αριστεράς» και «Προοδευτικής συμμαχίας»…


To 2013 ο Σαμαράς εφηύρε το Συνυποσχετικό… Οικειοθελούς «φορολόγησης» των εφοπλιστών. Στο άκουσμά του οι  ΣΥΡΙΖΑίοι είχαν βγει – και σωστά – στα κάγκελα. Τότε ο Σαμαράς έλεγε ότι οι εφοπλιστές θα πλήρωναν 140 εκ. ευρώ το χρόνο ως φόρο για τα μυθώδη κέρδη τους  (ακόμα κι αυτό αποδείχτηκε ψευδές αφού τα στοιχεία αναφέρουν ότι σε μέσους όρους κατά τα έτη εφαρμογής του Συνυποσχετικού Σαμαρά – εφοπλιστών, οι τελευταίοι δεν πλήρωσαν πάνω από 87 εκ. ευρώ).

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή έκανε λόγο για «φορολόγηση» εντός εισαγωγικών και είχε καταγγείλει τη ΝΔ και τον Σαμαρά ότι προχωρούσε σε «ειδική μεταχείριση» των εφοπλιστών πέρα και έξω από κάθε αρχή ισονομίας και υποχρέωσης των Ελλήνων πολιτών να «συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Εξι χρόνια μετά, το 2019, μόλις πριν από μερικές βδομάδες, ήρθε η ανανέωση του Συνυποσχετικού… Οικειοθελούς «φορολόγησης» των εφοπλιστών, το οποίο, μάλιστα, έγινε και αορίστου διάρκειας! Ποιος είναι αυτός που κατέστησε εις το διηνεκές… οικειοθελή την «φορολόγηση» των εφοπλιστών; Μα ο Τσίπρας! Και ο ΣΥΡΙΖΑ!Αλλά έχει και συνέχεια. Εκεί που ο Σαμαράς μιλούσε για 140 εκ. ευρώ φόρο, ο γαλαντόμος και «αριστερός» Τσίπρας κατέβασε την (οικειοθελή…) «φορολόγηση» των εφοπλιστών στα 75 εκ.ευρώ.  Αλλά πάλι έχει συνέχεια. Γιατί ακόμα και τα 75 εκ. που ανέφερε ο Τσίπρας στις δηλώσεις του στις 27 Φλεβάρη, χτες ξαναμετρήθηκαν. Και έγιναν… 40!

Ναι, είναι αυτή η κυβέρνηση – της «αριστεράς» και της «προοδευτικής συμμαχίας» – που στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων μπλα, μπλα, μπλα», έφερε άρθρο (συγκεκριμένα το άρθρο 56, σελίδες 259-260) σύμφωνα με το οποίο, ακόμα και στα λόγια, η «φορολόγηση» (η οικειοθελής, πάντα….)   των εφοπλιστών, δεν θα είναι  ούτε 140 (όπως έλεγε ο Σαμαράς και τον κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ), δεν θα είναι ούτε 75 (όπως δήλωσε περιχαρής ο Τσίπρας στις 27/2), αλλά θα είναι 40 εκ. ευρώ!  

Τόσο αποτίμησε, τελικά, η κυβέρνηση – της «αριστεράς» και της «προοδευτικής συμμαχίας» – την φοροδοτική δυνατότητα των εφοπλιστών μας, οι οποίοι μέσα στην τελευταία δεκαετία της κρίσης και της συμφοράς για τον ελληνικό λαό, εκείνοι είδαν τα επίσημα κέρδη τους – σύμφωνα με το Bloomberg –  να φτάνουν στα 200 δισ. ευρώ!

Οδός «Αριστεράς» & «Προοδευτικής συμμαχίας», 
αριθμός  2:

Το περασμένο καλοκαίρι ζήσαμε μια ανείπωτη καταστροφή. Μια συμφορά. Κάηκαν 100 άνθρωποι. Τότε οι έχοντες εξ αντικειμένου την πολιτική ευθύνη για αυτό το κακό τι έκαναν; Για να αποσείσουν τις ευθύνες τους, για να βρουν άλλοθι για την αβελτηρία τους, για να σκεπάσουν την ανεπάρκειά τους, άρχισαν τόσο οι ίδιοι όσο και τα αισχρά παπαγαλάκια τους να διακινούν την καραμέλα πως ένοχη ήταν η αυθαίρετη δόμηση και μάλιστα εκείνη η αυθαίρετη δόμηση που εμπόδιζε την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον αιγιαλό.

Φυσικά το πόσο απατηλή και πόσο άτιμη ήταν αυτή η προπαγάνδα φάνηκε από τον τρόπο που επέδειξαν τα… «σωτήρια» αντανακλαστικά τους, και ως κυβέρνηση και ως κρατική μηχανή, όχι μόνο προς όσους δεν κατάφεραν να φτάσουν στον αιγιαλό, αλλά και προς τους ανθρώπους που επί ώρες βρίσκονταν όχι μόνο στις ακτές αλλά και μέσα στη θάλασσα. Εδώ, όμως, ας κρατήσουμε και ας θυμηθούμε εκείνο τους το «επιχείρημα»:  Η αυθαίρετη δόμηση. 

Ε, λοιπόν, οι ίδιοι που πριν δέκα μήνες είχαν βρει τον ένοχο της συμφοράς στην αυθαίρετη δόμηση, χτες τι έκαναν; Στο ίδιο νομοσχέδιο με το οποίο… φρόντισαν τους εφοπλιστές, έφεραν διατάξεις (άρθρα 28,30,34) υπέρ της διατήρησης αυθαιρέτων στους αιγιαλούς ακόμα και αν υπάρχουν αποφάσεις κατεδάφισης! Πρόκειται για ρυθμίσεις ανάλογες με εκείνες του Σαμαρά το 2013, για τις οποίες πάλι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει εντονότατα.    Τώρα, όμως, ο φορέας τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…

Είναι αδιανόητο, είναι εξωφρενικό, είναι απίθανο, σε βαθμό που ακόμα και η Επιστημονική επιτροπή της Βουλής βγήκε από τα ρούχα της: Οι ίδιοι που πριν από δέκα μήνες, την ώρα της συμφοράς και της φρίκης, κρύβονταν πίσω από τις αιτιάσεις για την αυθαίρετη δόμηση στο Μάτι, τώρα, σε προεκλογικό χρόνο, έφεραν ρυθμίσεις διατήρησης των αυθαιρέτων! Πού; Ακόμα και στον αιγιαλό! Ποιών; Ακόμα και εκείνων των κτισμάτων για τα οποία έχουν εκδοθεί αποφάσεις κατεδάφισης!

Είναι, δε, τέτοια η πολιτική ξετσιπωσιά τους που (παρότι τις απέσυραν τις ρυθμίσεις μόνο αφότου πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και έως ότου τις επαναφέρουν;) η πολιτική τους ξεφτίλα έγινε αντικείμενο τέτοιων πανηγυρισμών από τη ΝΔ σε σημείο που ο Αδωνης Γεωργιάδης φρόντισε μέσα στη χαρά του να πετάξει κάθε μακιγιάζ της πολιτικής ξεφτίλας και του δικού του κόμματος: Οι ρυθμίσεις, δήλωσε, τόσο για τους εφοπλιστές, όσο και για τους αιγιαλούς – με τις οποίες, όπως είπε, η ΝΔ συμφωνεί – «είναι τόσο δεξιές, που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μούρλια»!

Κατόπιν αυτών, έχουμε ένα πολύ απλό ερώτημα προς τον Τσίπρα, προς τον Τσακαλώτο και προς κάθε υπεύθυνο της σύνταξης αυτού του νομοσχεδίου, ερώτημα κάθε άλλο παρά ρητορικό:

Υπάρχει ένα όριο πολιτικής κατάπτωσης, κατολίσθησης, αναισχυντίας, ξεδιαντροπιάς, απροσχημάτιστης πολιτικής αφιλοτιμίας και αμακιγιάριστης πολιτικής ξετσιπωσιάς, κάτω από το οποίο δεν είστε διατεθειμένοι να πέσετε εσείς, η «αριστερή» σας κυβέρνηση και η «προοδευτική συμμαχία» σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog