..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Καταγγελία με ερώτηση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή για τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα !!!!!!!!!!!!


Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού κράτους στη Γάζα.

Τη νέα επίθεση του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού καταγγέλλει με ερώτησή της προς την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Με αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Γάζας που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς και καταστροφές κτιρίων συνεχίζει το κράτος του Ισραήλ την επίθεσή του στον παλαιστινιακό λαό.



 Την ίδια ώρα η προκλητική απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν ως ισραηλινά εδάφη τα κατεχόμενα συριακά υψώματα του Γκολάν, με το πρόσχημα της «ασφάλειας του Ισραήλ», αποθρασύνει την ισραηλινή επιθετικότητα ενάντια στους άλλους λαούς με τις συνεχιζόμενες δολοφονίες Παλαιστινίων, την επέκταση των εποικισμών, τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους. 

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα που με την ανοχή των άλλων αστικών κομμάτων σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η βία και οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους, αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:

- Καταδικάζει τις νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα συριακά υψώματα του Γκολάν ως ισραηλινά εδάφη;

- Σκοπεύει η ΕΕ να συνεχίσει την αναπτυγμένη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ που νομιμοποιεί de facto την προκλητικότητά του;».

27/03/2019   
                                
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog