..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ βοήθησε στη σταθερότητα στα ......Βαλκάνια!!!!!!!!!!!


Αποκαλυπτικά για το τι σημαίνει η ευρωατλαντική «ασφάλεια» και «σταθερότητα», που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τα κυβερνητικά στελέχη, ήταν τα όσα είπε στη συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο γγ του ΝΑΤΟ, αμέσως μετά την επικύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της ΠΓΔΜ. 

Ο Στόλτενμπεργκ, για να επιβεβαιώσει υποτίθεται το πώς η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ «θα βοηθήσει στη σταθερότητα της περιοχής, θα διατηρήσει την ειρήνη και θα αποφευχθούν διαμάχες» επικαλέστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, όλα τα προηγούμενα «έργα και τις ημέρες» της δολοφονικής συμμαχίας στα Βαλκάνια, λέγοντας επί λέξει: 


«Αυτό ακριβώς είδαμε στα Δυτικά Βαλκάνια και σ' αυτήν την περιοχή της Ευρώπης, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Εχουμε πολλές χώρες - μέλη στην περιοχή: Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Μαυροβούνιο. Αυτό βοήθησε στη σταθεροποίηση της περιοχής. 

Το ΝΑΤΟ έπαιξε ρόλο - κλειδί στον τερματισμό δύο πολέμων, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στη Σερβία και το Κόσοβο. 

Ημασταν παρόντες και στην ΠΓΔΜ. Επομένως το ΝΑΤΟ και η διεύρυνσή του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα»! 

Να λοιπόν ποια είναι τα «εχέγγυα» του ιμπεριαλιστικού οργανισμού για τη «σταθερότητα» και «ασφάλεια»: Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι σφαγές των λαών της περιοχής, οι αλλαγές συνόρων, τα ΝΑΤΟικά προτεκτοράτα, ο βομβαρδισμός της Σερβίας, η υποδαύλιση των εθνικισμών και αλυτρωτισμών που μένουν ολοζώντανοι εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, όπως π.χ. με τα σχέδια της «Μεγάλης Αλβανίας». 

Η βρώμικη ιστορία της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας όντως διδάσκει και χτυπάει καμπανάκι για το λαό μας, που πρέπει να δυναμώσει την πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της χώρας σε αυτά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog