..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Χαιρετισμός της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ:


Αγαπητοί σύντροφοι!

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής της Λενινιστικής Κομμουνιστικής 'Ενωσης Νεολαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιτρέψτε μου να μεταβιβάσω σε όλους τους αντιπροσώπους και τους προσκεκλημένους του 12ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, τους χαιρετισμούς μας. Το συνέδριό σας πραγματοποιείται σε μία περίοδο πολύ κρίσιμη, από τον προηγούμενο χρόνο που γιορτάσατε την 100η επέτειο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και τα 50 χρόνια της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Η οργάνωσή σας θαρραλέα βαδίζει μπροστά, με σταθερή πίστη και σιγουριά για την ανάγκη του αγώνα, για τον πιο σημαντικό σκοπό της κοινωνικής εξέλιξης, την πάλη για το τέλος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Μαζί με εσάς, είμαστε πεπεισμένοι πως το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Η αντικαπιταλιστική πάλη των νέων είναι αναγκαία και επίκαιρη, χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης των ζωών μας, κατάκτησης των δικαιωμάτων μας, ατομικών και κοινωνικών.

Από την ίδρυσή της, πιστή στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, η ΚΝΕ έχει παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο διεθνές κομμουνιστικό νεολαιίστικο κίνημα, έχει διατηρήσει στενές σχέσεις με τις κομμουνιστικές οργανώσεις νεολαίας ανά τον κόσμο. Και μετά το προσωρινό πισωγύρισμα του σοσιαλισμού το 1991, η ΚΝΕ διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), ώστε να διασωθεί ο αντι-ιμπεριαλιστικός της χαρακτήρας και συνέβαλε στην εντατικοποίηση των συζητήσεων και στην διοργάνωση κοινών δράσεων των νέων κομμουνιστών σε όλο τον κόσμο.

Κάθε μία από τις οργανώσεις μας είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων σε κάθε χώρα. Είμαστε βέβαιοι πως κάθε τέτοια νίκη, ακόμα κι αν είναι μικρή, αποτελεί συμβολή στον κοινό σκοπό της πάλης για το σοσιαλισμό, για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας σε όλο τον κόσμο. Η Λενινιστική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας, με την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας, επίσης συνεισφέρει στην κοινή πάλη, τον αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Η αστική ρωσική κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της ενάντια στα τελευταία επιτεύγματα του σοσιαλισμού επί Σοβιετικής Ένωσης. Πέρυσι, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια μεταρρύθμιση που προβλέπει τη σταδιακή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Πλέον, στη Ρωσική Ομοσπονδία οι γυναίκες θα συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 60 (αντί για τα 55) και οι άντρες στα 65 (αντί για τα 60). Σύμφωνα με όσους εισηγήθηκαν την μεταρρύθμιση αυτή, με το μέτρο αυτό θα διασφαλιστούν δημοσιονομικοί πόροι, καθώς το κράτος δεν μπορεί να ταΐζει τους πολίτες που αφιέρωσαν τις ζωές τους ολόκληρες στη μητέρα πατρίδα.

Θέτοντας τα όρια συνταξιοδότησης στην ηλικία του προσδόκιμου ζωής, αυτόματα θα οδηγήσει στην αύξηση των φορολογούμενων ενώ ο αριθμός των δικαιούχων σύνταξης θα μειωθεί αρκετές φορές. Την ίδια ώρα, οι συνέπειες της μεταρρύθμισης αυτής θα έχουν τον πιο αρνητικό αντίκτυπο, όχι μόνο στους τωρινούς συνταξιούχους ούτε σε όσους αναμένεται άμεσα να συνταξιοδοτηθούν, αλλά στους νεώτερους, που τώρα ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ως συνέπεια της μεταρρύθμισης, οι νέοι θα στερηθούν και τους τελευταίους λόγους της «επίσημης» απασχόλησης. Αυτό το μέτρο θα έχει καταστροφικές συνέπειες: η ανεργία μεταξύ των νέων ανθρώπων θα αυξηθεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι εκατομμύρια θέσεων εργασίας δεν θα ανανεώνονται, θα δημιουργηθεί ένα σημαντικό στρώμα ανθρώπων που δεν θα έχουν ούτε σύνταξη ούτε δουλειά, αφού το να βρει κανείς μια δουλειά μετά την ηλικία των 45 είναι ακόμα πιο δύσκολο σήμερα.

Μία τέτοια κατάσταση δεν θα επικρατούσε ποτέ στο σοσιαλισμό, αλλά αποτελεί καθημερινότητα για τη σύγχρονη καπιταλιστική Ρωσία. Με όλα τα μέσα, προσπαθώντας να διατηρήσει την υπάρχουσα κοινωνικοοικονομική δομή, η αστική κυβέρνηση άλλη μια φορά προσπαθεί να λύσει τα δικά της προβλήματα σε βάρος των πιο ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού. Αντί να αναπτύσσει τις παραγωγικές δυνάμεις, εθνικοποιώντας την βαριά και εξορυκτική βιομηχανία και με ίση κατανομή των δημοσίων κονδυλίων προς όφελος όλων των πολιτών, η ρωσική κυβέρνηση «χορεύει ξανά στον σκοπό των μεγάλων επιχειρήσεων», επιβάλλοντας μεταρρυθμίσεις που δεν καταδικάζονται από το λαό.

Φυσικά, η Λενινιστική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας ως οργάνωση νέων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναμείχθηκε ενεργά στον αγώνα ενάντια στη συνταξιοδοτική αυτή μεταρρύθμιση, έχοντας καταφέρει να ηγηθεί στις κινητοποιήσεις των νέων όχι μόνο στην πρωτεύουσα και στις μεγάλες πόλεις, αλλά και στην επαρχία.

Στην σημερινή δύσκολη κατάσταση, η πολιτική της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος για τη νεολαία περιορίζεται στη διοργάνωση διαφόρων συναντήσεων και συναυλιών. Στη Σοβιετική Ένωση, η Κομσομόλ έπαιξε ενεργό ρόλο όχι μόνο στις υποθέσεις της νεολαίας αλλά και της χώρας και δραστήρια επηρέαζε ολόκληρο το κοινωνικό περιβάλλον. Τώρα, ο ρόλος των φιλοκυβερνητικών οργανώσεων νεολαίας, που κατέχουν οικονομικούς πόρους τεράστιου ύψους, είναι αμελητέος τόσο για τη ζωή της νεολαίας όσο και για την κοινωνία συνολικότερα.

Σε αντίθεση με τις τελευταίες, οι δραστηριότητες της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν πιο διακριτό και κοινωνικά σημαντικό απόηχο στους νέους ανθρώπους. Τέτοια σχέδια είναι, πρώτα απ'όλα, το ξαναζωντάνεμα του συστήματος των συνεταιρισμών στέγασης νέων και η υποστήριξη προς τις μαθητικές ομάδες οικοδόμησης. Αναπτύσσοντας αυτά τα σχέδια, όμως, δεν ξεχνάμε ότι τα προβλήματα της νεολαίας δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, ότι μπορούν μόνο να περιοριστούν για λίγο, επιβραδύνοντας την επιζήμια επίδραση τους στη νεολαία. Ως εκ τούτου, ξεκινάμε την τελική και αναπόφευκτη κατεδάφιση του καπιταλιστικού συστήματος και τη μετακίνηση της χώρας και της κοινωνίας στην τροχιά της σοσιαλιστικής ανάπτυξης.

Αγαπητοί σύντροφοι! Ευχόμαστε επιτυχία στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ και στην εξεύρεση λύσεων για το βασικό ζήτημα, την αύξηση της μαχητικότητας της ΚΝΕ, την ενίσχυση της καταξίωσης της ΚΝΕ στους νέους της Ελλάδας και την ανάληψη πρωτοπόρου ρόλου προς την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog