..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

''ΑΥΓΗ'' : Το ΚΚΕ ανέτρεψε την ιστορική του θέση για το ''Μακεδονικό''



Τις κυβερνητικές αθλιότητες για την κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ σε ό,τι αφορά τη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών επαναφέρει σε άρθρο της η «Αυγή», αναμασώντας ότι «το ΚΚΕ ανέτρεψε την ιστορική του θέση για το "Μακεδονικό"» και ότι πρέπει να απαντήσει «εάν υποδαυλίζει τον αλυτρωτισμό στα Βαλκάνια και το ελληνικό Σύνταγμα, καθώς αυτό "αντιγράφεται" στις τροποποιήσεις του Συντάγματος της ΠΓΔΜ». 

Ξέρουν βέβαια καλά ότι η θέση του ΚΚΕ παραμένει ίδια από την πρώτη στιγμή, όταν οι προκάτοχοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ έτρεχαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Από το 1991 το ΚΚΕ αναδείκνυε τον επικίνδυνο ρόλο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας με έμφαση ότι η ονοματολογία συγκαλύπτει την πραγματική διάσταση του προβλήματος με την ΠΓΔΜ. 

Οπως επίσης επιβεβαιώνεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών συντηρεί ολοζώντανα τα σπέρματα του αλληλοτροφοδοτούμενου αλυτρωτισμού και εθνικισμού σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, με τα απαράδεκτα περί «μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδόνων πολιτών», ακριβώς στο πλαίσιο του «διαίρει και βασίλευε» των ιμπεριαλιστών. 

Ολα αυτά τα ξέρουν. 

Αλλά επειδή δεν κολλάνε με το παραμυθάκι περί «προοδευτικών» και «συντηρητικών» υπηρετών του ευρωατλαντισμού, είπαν να τα παραλλάξουν λίγο, για να ψαρέψουν στα θολά νερά. 

Βέβαια, θα σκεφτεί κανείς: 

Αφού ο πρωθυπουργός κόντεψε απ' τη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσει τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που έδωσαν και τη ζωή τους ενάντια στους ιμπεριαλιστές, περίπου ότι έπεσαν κάτω από τη σημαία του... ΝΑΤΟ, εκεί θα κόλλαγαν;



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 19122018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog