..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης




ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης.

Ένα μήνα και πλέον από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας, έκλεισε τη Β΄ τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, που με τόσες τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια από μεριάς των τοπικών παραγόντων της κυβέρνησης διαφημίστηκε η έναρξη λειτουργίας του, χωρίς τελικά κανένα σχεδιασμό για την ομαλή λειτουργία του.

Συγκεκριμένα το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης ξεκίνησε με 31 παιδιά εκ των οποίων τα έξι στη Β΄ Γυμνασίου. Ένα μήνα τώρα συνεχίζει να έχει ελλείψεις εκπαιδευτικών. Τα κενά που αναδεικνύονται τόσο σε καθηγητές μαθημάτων γενικής κατεύθυνσης όσο και ειδικότητας είναι χαρακτηριστικά: Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Γεωγραφία, Τεχνολογία καθώς και Χορού, Θεάτρου και Εικαστικών. 

Είναι φυσικό αυτή η κατάσταση να έχει προκαλέσει την οργή των γονιών αφού τα παιδιά τους αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σχολείο που φοιτούσαν πριν έχοντας κενά στα μαθήματα πάνω από ένα μήνα εκτός από τα προβλήματα, που προκαλούνται με αυτές τις ανατροπές στην ψυχοσύνθεση των παιδιών.

Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, την πολιτική της ΕΕ, που δεν χωρά τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για τα παιδιά των εργαζομένων - του λαού. 

Αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο ότι είναι παραμύθι το τέλος των μνημονίων θα σημάνει και βελτίωση στους όρους ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνησή ώστε:

Να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τόσο της Β΄ τάξης όσο και συνολικά του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή δουλειά 

Οι βουλευτές 

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής


Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog