..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεθνοποιεί το πρόβλημα και ο Ερντογάν απέκτησε κνησμό στα μέζεά του


«Διεθνοποιούμε το πρόβλημα», «Η "Ευρώπη" θα του τρίξει τα δόντια» (του Ερντογάν), «Δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά της ΕΕ»... Τα παραπάνω επαναλαμβάνονται διαρκώς από κύκλους τόσο της κυβέρνησης όσο και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

 Το αποτέλεσμα; Η προκλητικότητα όλο και κλιμακώνεται, όχι επειδή η κυβέρνηση δεν ...«διεθνοποιεί» το πρόβλημα, αλλά ακριβώς επειδή η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας είναι μέρος ανταγωνισμών, σχεδίων και παζαριών σε ευρύτερη, περιφερειακή και «διεθνή» κλίμακα. 

Αυτό φάνηκε και μετά την ευρωτουρκική Σύνοδο Κορυφής στη Βουλγαρία, για την οποία η «Αυγή» έγραφε ότι «τα έψαλαν στον Ερντογάν», και την ίδια στιγμή Τούρκοι αξιωματούχοι έκαναν ακόμα πιο επιθετικές δηλώσεις. Ενώ, ο ίδιος ο Ερντογάν (μετά το ...ψαλτήρι) συνέδεσε ευθέως την κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. 

Η κυβέρνηση, λοιπόν, από τη μία επιχειρεί να εφησυχάσει το λαό, δείχνοντας τα υποτιθέμενα «ψαλτήρια» και, από την άλλη, απορεί, όπως χτες η «Αυγή», που η ΕΕ δεν παίρνει πιο δραστικά μέτρα απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης Ερντογάν. 

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι ΗΠΑ και ΕΕ δεν αποτελούν εγγύηση της σταθερότητας και της ασφάλειας προς όφελος των λαών και ότι, αντίθετα, οι ανταγωνισμοί με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και στο εσωτερικό τους, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, μπλέκουν το λαό σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες και κινδύνους. 

Γι' αυτό χρειάζεται ο λαός να αναζητήσει διέξοδο στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: Στην απεμπλοκή της χώρας από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην πάλη για αποδέσμευση απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας στα δικά του χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog