..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ούτε κουβέντα για τα ευρωατλαντικά σχέδια από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου


Αλλη μια επιβεβαίωση έδωσε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών του συλλαλητηρίου της Κυριακής, με αίτημα να μην αναγνωριστεί η ΠΓΔΜ με σύνθετο όνομα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία», ότι η «εμμονή» με το ονοματολογικό αποκρύβει τα κρίσιμα ζητήματα που τροφοδοτούν την έξαρση των αλυτρωτισμών και φυσικά τα σχέδια «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων, που κάθε άλλο παρά αμφισβητούν οι διοργανωτές.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι διαφόρων «Παμμακεδονικών Συλλόγων» σε Ελλάδα και Εξωτερικό, που παρουσιάζονται ως οι επίσημοι διοργανωτές, ενώ παρά τα περί «ακομμάτιστου» συλλαλητηρίου στο οποίο αναφέρθηκε η «συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου», Νίνα Γκατζούλη, ανάμεσα στη λίστα που δόθηκε με τις δεκάδες εθνικιστικές, ακροδεξιές κινήσεις και μορφώματα, μητροπολίτες με γνωστές αντικομμουνιστικές απόψεις, «χορηγούς επικοινωνίας» που αναπαράγουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, ως φορείς που «συμπαρίστανται και συμμετέχουν», μοστράρει και η ναζιστική Χρυσή Αυγή, μαζί με άλλα κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, η Ενωση Κεντρώων, το ΛΑΟΣ και το μόρφωμα Βελόπουλου.

Κατά τ' άλλα, στη συνέντευξη λανσαρίστηκε το σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελλάδα», ενώ οι λογής «ιστορικές» αναλύσεις περί αρχαίας Μακεδονίας κ.τ.λ. αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης, που παρουσιάζει τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια, στα οποία πρωτοστατεί για λογαριασμό της αστικής τάξης, με το μανδύα του «κοσμοπολιτισμού» και της κάλπικης «προοδευτικότητας».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ομιλητές στο συλλαλητήριο θα είναι ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας, χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ μετά το συλλαλητήριο οι οργανωτές θα εκδώσουν ψήφισμα το οποίο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής. 

Ο συντονιστής της διοργάνωσης, Μίλτος Κοτζαγερίδης, ανέφερε επίσης ότι «οι οικονομικές ανάγκες του συλλαλητηρίου καλύπτονται από όλη την ομογένεια και κυρίως την ομογένεια των ΗΠΑ, καθώς και από Μακεδόνες, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, που θέλησαν να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog