..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης. Ο αντίλαλος του .......Τσίπρα,!!!!!!!!!


«Εχουμε σχέδιο. Εχουμε τη δύναμη. Μπορούμε καλύτερα» ήταν ένα από τα συνθήματα που επαναλάμβανε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ, όπου παρουσίασε βασικές θέσεις του κόμματός του. 

Μια από τις πιο εμβληματικές είναι ο «εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού νόμου», στον οποίο περιλαμβάνεται και η αλλαγή προς το χειρότερο της νομοθεσίας για τις απεργίες, κατά τον ίδιο τρόπο που την προωθεί τώρα και η κυβέρνηση. 

Καθόλου τυχαία, μάλιστα, κορυφαία στελέχη της ΝΔ έχουν δηλώσει ότι ανυπομονούν να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη, όταν τη φέρει η κυβέρνηση. 

Κατά τα άλλα, στα προγραμματικά μέτρα που παρουσίασε η ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας για το κεφάλαιο, η «απλοποίηση» των αδειοδοτήσεων για τους επιχειρηματικούς ομίλους, «προσιτό ενεργειακό κόστος» για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, «σύγχρονο» και «φιλοεπενδυτικό» χωροταξικό και πολεοδομικό πλαίσιο κ.ά. Βέβαια, όσο περισσότερο άκουγε κανείς τον Κυρ. Μητσοτάκη, τόσο του γεννιόταν η απορία μήπως έκανε αντίλαλο η τηλεόραση από την αναμετάδοση της ομιλίας του Τσίπρα από την «αναπτυξιακή» φιέστα στην Ελευσίνα, όπου κι αυτός διαφήμιζε την ικανότητα της κυβέρνησης να δελεάζει το κεφάλαιο, βελτιώνοντας με παρόμοια μέτρα το «επιχειρηματικό περιβάλλον». 

Τελικά το «εμπιστευθείτε μας» που έβαλαν ως τίτλο την επόμενη μέρα ορισμένα ΜΜΕ για την ομιλία Μητσοτάκη, έχει τον ίδιο αποδέκτη με το «εμείς τα κάνουμε καλύτερα» του Τσίπρα: Το κεφάλαιο, τις ανάγκες και τα συμφέροντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog