..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας ΔΕΝ βλέπει τώρα ΝΑΖΙ στην Ουκρανία.


Την πρόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ενισχύσει τις σχέσεις της με την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση Ποροσένκο στηρίζεται σε εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις και είναι προϊόν της πραξικοπηματικής ανατροπής της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς πριν από τρία χρόνια και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στον ανταγωνισμό τους με την καπιταλιστική Ρωσία.

Κυβερνητικές πηγές επικαλούνται για αυτό το ταξίδι, την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, αποτυπώνοντας ανάγλυφα την πρόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ενισχύσει την εμπλοκή της στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για χάρη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης.

Απόψε ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ουκρανικής κυβέρνησης, Βολοντίμιρ Γκρόισμαν και συμφωνήθηκε να συσταθεί διυπουργική επιτροπή για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας, δηλαδή της συνεργασίας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό το λόγο αύριο θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία και επιχειρηματικό φόρουμ.

«Υπάρχουν δυνατότητες μπροστά μας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Επίσης δήλωσε πως «παρακολουθεί με ανησυχία την αναζωπύρωση των εντάσεων ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας», προσθέτοντας πως πρέπει να εφαρμοστεί η Συμφωνία του Μινσκ.



Αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο. 

Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται η σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία, με συνεχείς βομβαρδισμούς και ρίψεις ρουκετών από τον ουκρανικό στρατό και τα τάγματα του φασιστικού «Δεξιού Τομέα» σε πολλές πόλεις των θυλάκων που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές, στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ

902.gr

 Μιλάμε για ένα καθεστώς που το …λιγότερο είναι ότι θεωρεί παράνομα τα κομμουνιστικά σύμβολα, αλλά «τιμά» του συνεργάτες των ναζί στην κατοχή.


Σήμερα η Ουκρανία, μετά την επέμβαση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ένα κράτος όπου η εξουσία της άρχουσας τάξης και των ολιγαρχών ασκείται με ενσωματωμένες στο κρατικό μηχανισμό, στις δυνάμεις ασφαλείας, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις δικαστικές δομές, τις ναζιστικές συμμορίες, ενώ την ίδια ώρα το φασιστικό παρακράτος δρα ανεξέλεγκτο. 



Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε πύρινες ανακοινώσεις εναντίον του τότε υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά, όταν το 2014 ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε την Μαριούπολη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγραφε πως ο Βενιζέλος δεν έκανε καμία αναφορά στα «ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα», που συμμετείχαν τότε στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, σε ερώτηση που είχε δεχθεί, με αφορμή την επίσκεψη, ο Βενιζέλος είχε απαντήσει «δεν γνωρίζω τα φρονήματα τους». Ο τότε υπουργός Εξωτερικών δεν έβλεπε ναζί στην Ουκρανία… Εσείς, κύριε Τσίπρα, μήπως βλέπετε; Μήπως έχει «εξυγιανθεί» η εξουσία στην Ουκρανία;.. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε: 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog