..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αλέξης Τσίπρας: Ο """"επαναστάτης"""" που έγινε κότα, για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό!! (Video)


Στη λεηλάτηση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει και στη συντριβή των συντάξεων οδηγεί το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που δόθηκε στη δημοσιότητα και αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στη Βουλή.

Βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι ο διαχωρισμός της σύνταξης σε ένα επίδομα πτωχοκομείου που βαφτίζεται «εθνική σύνταξη» και σε ένα «ανταποδοτικό» κομμάτι που θα είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με τις ήδη πενιχρές σημερινές συντάξεις. Και φυσικά πρέπει να πάρουμε υπόψη αλλαγές προς το χειρότερο μέχρι το νομοσχέδιο να φτάσει στη Ολομέλεια της Βουλής.

Η «εθνική σύνταξη» ορίζεται σε 384 ευρώ μηνιαίως, αλλά θα δίνεται ολόκληρη μόνο μετά από 20 χρόνια ασφάλισης. Για κάθε έτος λιγότερο των 20 ετών ασφάλισης, θα μειώνεται κατά 2% μέχρι τα 15 έτη ασφάλισης, που αποτελούν προϋπόθεση για την καταβολή της.

Η «εθνική σύνταξη» θα μειώνεται στο μισό στην περίπτωση αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 66,99%, θα μειώνεται κατά 25% στην περίπτωση αναπηρίας από 67% έως 79,99% και θα δίνεται ολόκληρη στην περίπτωση αναπηρίας μόνο με ποσοστό άνω του 80%.

Επιπλέον, θα μειώνεται κατά 1/40 για κάθε έτος διαμονής στη χώρα μας μικρότερο των 40 ετών, από το 15ο έτος και μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησης.

Η ανταποδοτική σύνταξη πετσοκόβεται με δύο τρόπους, καθώς αφ' ενός μειώνονται τα ποσοστά αναπλήρωσης, αφ' ετέρου ο συντάξιμος μισθός θα είναι ο μέσος όρος των αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου.

Οι ασφαλιστικές εισφορές θα ανέρχονται στο 20% του εισοδήματος για αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ και σταδιακά μέχρι το 2022 και για τους αγρότες.

Παράλληλα, από την 1/1/2017 και ανά τριετία η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα εκπονεί υποχρεωτικά αναλογιστικές μελέτες, οι οποίες επικυρώνονται από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο τη συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της εθνικής συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Όπως σημειώνει, «με ειδικό νόμο θα ανακαθορίζονται οι συντάξεις με στόχο τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Το ύψος των ανωτέρω δαπανών για την εθνική, την αναλογική και την επικουρική σύνταξη, προβαλλόμενο έως το έτος 2060, δεν πρέπει να υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009», στην ουσία δηλαδή στο όνομα της βιωσιμότητας θα υπάρχει αυτόματος μηχανισμός μείωσης ή συγκράτησης των συντάξιμων αποδοχών.

                                   Οι διατάξεις του Φορολογικού 

Στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος.

Οι νέες κλίμακες προβλέπουν φορολογικό συντελεστή 22% για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, συντελεστή 29% για εισοδήματα μέχρι 30.000, συντελεστή 37% για εισοδήματα μέχρι 40.000 και συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Με βάση αυτές τις κλίμακες χορηγείται έκπτωση φόρου 2.000 ευρώ από 2.100 ευρώ που δίνεται σήμερα. Η έκπτωση φόρου δίνεται ολόκληρη για εισόδημα έως 20.000 ευρώ και μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από τις 20.000 ευρώ. Από αυτή τη διάταξη προκύπτει ότι το αφορολόγητο υποχωρεί στα 9.091 ευρώ από 9.550 ευρώ που είναι σήμερα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση της φορολόγησης των ενοικίων στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% για εισοδήματα έως 35.000 ευρώ. Επίσης αυξάνει τη φορολόγηση των μερισμάτων από το 10% στο 15%.

Με το νομοσχέδιο καταργείται το τέλος των 5 λεπτών στα τυχερά παίγνια του ΟΠΑΠ και αντικαθίσταται από την αύξηση του φόρου επί των μεικτών κερδών των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog