..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Κυβερνητικό διάταγμα επιβάλλει… την παράδοση των συντάξεων!!!!!!


Δια χειρός Αλιθέρση

Κυβερνητικό διάταγμα, που φέρει τις υπογραφές των μελών της κυβέρνησης αλλά και αυτήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τους συνταξιούχους καθ’ άπασαν την επικράτειαν, το πολύ εντός δυο ημερών, να παραδώσουν τις συντάξεις τους.

Οι συντάξεις θα παραδοθούν σε ειδικές κρατικές επιτροπές, που ήδη έχουν συσταθεί στις έδρες των νομών της χώρας. Η διαδικασία θα επιβλέπεται από ειδική διακομματική επιτροπή όλων των κομμάτων, που έχουν βάλει σαν στόχο τους να σώσουν την πατρίδα και να την κρατήσουν ισχυρή και αλώβητη, με κάθε κόστος και θυσία, στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης.

Σε κάθε συνταξιούχο που παραδίδει τη σύνταξή του θα δίδεται τιμητική εύφημος μνεία η οποία και θα φέρει την πρωτότυπη υπογραφή του προέδρου της ελληνικής σάς συγχαίρει και σάς ευγνωμονεί” δημοκρατίας μας, και στην οποία μεταξύ των άλλων θα αναγράφεται: “Η πατρίδα

Στο ίδιο διάταγμα αναφέρεται ρητά ότι όποιος συνταξιούχος δεν παραδώσει εντός του προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου τη σύνταξή του θα επικηρύσσεται αντί αμοιβής, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί από επιτροπή που θα ορίσουν οι θεσμοί, οι οποίοι και είχαν την ευθύνη σύνταξης του κυβερνητικού διατάγματος.

“Σύμφωνα με πληροφορίες που είχα απευθείας απ’ τις Βρυξέλλες”, δήλωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, “το ποσό αμοιβής σε όσους συλλαμβάνουν συνταξιούχους ή μας δίνουν πληροφορίες για να τους εντοπίσουμε δεν θα υπόκειται σε καμιά φορολογική επιβάρυνση ούτε στα capital controls.” Στην ίδια δήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι πιστεύει στους συνταξιούχους και είναι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά θα επιτελέσουν το πατριωτικό τους καθήκον, αλλά και η κυβέρνηση της Αριστεράς, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα και η μοναδική αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη, έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη σωτηρία της Πατρίδας. “Είμαστε πρωτοπόροι, ανοίγουμε δρόμους για την Ευρώπη” δήλωσε με έμφαση και σχετική περηφάνια ο κ. Δραγασάκης!

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου τι θα πράξει η κυβέρνηση, αν κάποιοι δεν υπακούσουν, ο αντιπρόεδρος απάντησε: “Προφανώς και θα εφαρμοστεί ο νόμος. Όπως γνωρίζετε, συνέχισε, είμαστε μια ευνομούμενη πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης. Η θανατική ποινή σ΄ εμάς δεν ισχύει. Αυτούς που θα συλλάβουμε θα τους κλείσουμε σε ειδικά στρατόπεδα. Επειδή οι αμερικανικές αρχές έχουν υψηλή τεχνογνωσία στη σύλληψη, κράτηση αλλά και το σωφρονισμό καταζητούμενων, ζητήσαμε τη συνδρομή τους. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει! Σας πληροφορώ ότι είχαμε άμεση θετική απάντηση από τη μεριά τους. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω από βάθους ψυχής! Και κάτι ακόμα, είπε ο Αντιπρόεδρος, λίγο πριν αποχωρήσει, να γνωρίζετε ότι είμαστε η πρώτη και μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει πρώην συνταξιούχους. Έχουμε εξασφαλίσει θέση στο Βιβλίο Γκίνες!”

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από κυβερνητικές πηγές, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, θα δίνεται η δυνατότητα επιβίωσης στους πρώην συνταξιούχους, εφόσον υπολογιστεί με αυστηρά κριτήρια το κόστος ζωής τους και βρεθούν αυτοί που με δήλωσή τους θα αναλάβουν τη σχετική δαπάνη. Η δαπάνη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπόκειται σε ειδική φορολόγηση -φόρος ζωής συνταξιούχου- και το τελικό ποσό θα υπόκειται σε ΦΠΑ με τον ανώτερο συντελεστή.,

Οι πρώτες ενθουσιώδεις αντιδράσεις ήρθαν από την ΟΤΕ (Ομοσπονδία Τραπεζιτών Ελλάδας), ΕΕΕ (Ένωση Εθνικών Εργολάβων), από την ΕΕΣκΝ ( Ένωση Ενεχυροδανειστών Στερεάς και Νήσων). Οι παραπάνω, αφού συγχαίρουν την αριστερή κυβέρνηση, όπως αναφέρουν, για το επαναστατικό αυτό μέτρο που έλαβε, δηλώνουν φανατικοί υποστηριχτές της και εκφράζουν την πίστη τους ότι αυτή με δίκαιο τρόπο θα μοιράσει σ’ ,αυτούς τα εναπομείναντα λεφτά των ταμείων των πρώην συνταξιούχων.

Λιτή ήταν η κοινή ανακοίνωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. “Θεωρούμε το μέτρο άδικο, αναφέρουν μεταξύ των άλλων. Οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί κρατήσεις γι αυτές τις συντάξεις. Πάνω απ’ όλα όμως θεωρούμε ότι προέχει η σωτηρία της πατρίδας. Καλούμε την κυβέρνηση μόλις φανεί το φως της σωτηρίας να υποβάλει αίτημα στους θεσμούς για επανεξέταση του μέτρου. Είμαστε και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα”.

Τέλος οι πληροφορίες μας λένε ότι πολλοί συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι με κάθε κόστος να μην παραδώσουν τις συντάξεις τους και να καταφύγουν στο βουνό απ’ όπου θα οργανώσουν την αντίστασή τους. Επίσης θα καλέσουν όλους όσους ζούσαν απ’ αυτές τις συντάξεις να βρεθούν δίπλα τους σε κοινό αγώνα. Αγώνα ζωής ή θανάτου!

Τέλος, το μόνο επιπλέον στοιχείο που έχουμε, επειδή όλα γίνονται με άκρα μυστικότητα και τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια όλες οι συνωμοτικές αρχές, ετοιμάζουν να θέσουν σε λειτουργία παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό –θα εκπέμπει στα βραχέα- που θα πληροφορεί σωστά και θα αντικρούει τις ψευδείς και παραπλανητικές ενημερώσεις των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog