..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ερχεται φόρος.....… λίπους και στη συνέχεια όσοι έχουν......... μακράν κόμη!!!!!!!!!.


Ένα λεπτό του ευρώ υπολογίζεται θα είναι η αύξηση...

Ο φόρος λίπους (ή fat tax) είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συζητείται στο Brussels Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται η αύξηση (τουλάχιστον) κατά ένα λεπτό του ευρώ των προϊόντων που περιέχουν ζάχαρη, λίπος ή/και αλάτι!

Έτσι, θα υπολογίζεται μια μικρή επιβάρυνση σε προϊόντα όπως τα αναψυκτικά (που επιβαρύνονται με 23%), τα γλυκά, διάφορα ζωικά προϊόντα και φαγητά τύπου φαστ-φουντ!

Ο φόρος λίπους είναι κάτι που έχει εφαρμοστεί σε ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης με στόχο (τουλάχιστον επίσημα) τον περιορισμό της κατανάλωσης των ανθυγιεινών προϊόντων.

Και μία αναδρομή πριν τον 19ο αιώνα και των φόρων που επέβαλε το Ελληνικό κράτος στο λαό.

Οι φόροι πριν από τον 19ο αιώνα ήταν τόσο πολλοί στην Ελλάδα, ώστε, όσοι δεν είχαν να πληρώσουν, έβγαιναν στο βουνό.

Για τη φοβερή αυτή φορολογία, ο ιστορικός Χρυστόφορος Άγγελος, γράφει τα εξής χαρακτηριστικά: «Οι επιβληθέντες φόροι ήταν αναρίθμητοι, αλλά και άνισοι.

Εκτός της δεκάτης, του εγγείου και της διακατοχής των ιδιοκτησιών, έκαστη οικογένεια κατέβαλε χωριστά φόρον καπνού (εστίας), δασμόν γάμου, δούλου και δούλης, καταλυμάτων, επαρχιακών εξόδων, καφτανίων, κορφοπετάλλων και άλλων εκτάκτων.

Ενώ δε ούτω βαρείς καθ’ εαυτούς ήσαν οι επιβληθέντες φόροι, έτι βαρυτέρους και αφορήτους καθιστά ο τρόπος της εισπράξεως και η δυναστεία των αποστελλομένων προς τούτο υπαλλήλων ή εκμισθωτών.

Φόρος ωσαύτως ετίθετο επί των ραγιάδων (υπόδουλος – τουρκ. Raya) εκείνων οίτινες έτρεφον μακράν κόμη».


Από το τελευταίο αυτό, έμεινε παροιμιώδης η φράση: «πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής 

Σχετικά με φόρους -> 1) Ν. Μπογιόπουλος το σικέ παιχνίδι τρόικας-κυβέρνησης
                                      2) ΚΚΕ: Καταργήστε τους φόρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog