..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η "διαφωνία" των γαλάζιων βουλευτών Ημαθίας Απ. Γιοβανόπουλου - Λαζ. Τσαβδαρίδη, για τον ΕΝΦΙΑ


Σε σχετικά δελτία Τύπου διαβάζουμε:
1.«Παρέμβαση από το βήμα της Βουλής, έκανε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά την τοποθέτηση του σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, για το θέμα που έχει ανακύψει με τις υπέρογκες χρεώσεις αγροτεμαχίων και οικοπέδων από το νέο φόρο ΕΝΦΙΑ, ζητώντας από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χαρδούβελη να υπάρξει άμεσα διόρθωση.»
2 « Σειρά προτάσεων προκειμένου να αρθούν οι αδικίες προς τους πολίτες από τις απαράδεκτες σε πολλές περιπτώσεις χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ, κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη ο Αναπλ. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με σχετική ερώτηση που κατέθεσε χθες (Τρίτη 5 Αυγούστου) μαζί με άλλους συναδέλφους του στη Βουλή των Ελλήνων.»
Ας το ξεκαθαρίσουμε για μία ακόμη φορά. Και οι δύο αυτοί «γαλάζιοι» βουλευτές στηρίζουν «με νύχια και με δόντια» την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Οι «προτάσεις» τους για «ελαφρύνσεις» γίνονται κατόπιν τελετής και για το «θεαθήναι» με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές.
Η μεγαλύτερη αδικία στον ΕΝΦΙΑ, που δεν διορθώνεται, είναι ο λαός να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες, στο αγροτεμάχιο που καλλιεργεί για να ζήσει. Από αυτή την άποψη επιμένουμε στην γνώμη μας για πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Κανένας φόρος στην αγροτική γη. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Πηγή: η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog