..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ερχονται οι τεχνικές ομάδες της τρόικας!!!!


Την ένταση των παζαριών για τον τρόπο και το χρόνο εφαρμογής των νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων σηματοδοτεί η αναβολή της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, εξέλιξη η οποία παράλληλα εξυπηρετεί την καλλιέργεια κλίματος τρομοκράτησης των λαϊκών στρωμάτων.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, χτες το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, επιβεβαίωσε ότι τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά την προσεχή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 9 Δεκέμβρη, και όχι τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με τον υπουργό, τη Δευτέρα θα έρθουν μόνο οι τεχνικές ομάδες της τρόικας.
Ο Γ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «δεν τα βρήκαμε» και ότι ανοιχτά παραμένουν «2 - 3 διαρθρωτικά θέματα κυρίως και λιγότερο τα δημοσιονομικά». Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κλείσει το θέμα των «προαπαιτούμενων» μέχρι το Γιούρογκρουπ και επανέλαβε ότι σκοπός είναι «να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου».
Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από ένα μπαράζ σχετικών δημοσιευμάτων και διαρροών Ευρωπαίων και Ελλήνων αξιωματούχων, καθώς και μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, του επιτρόπου της ΕΕ Ολι Ρεν, της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Π. Τόμσεν.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα αφορούν στα πρόσθετα μέτρα για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού του 2014, καθώς και στην επίτευξη τελικής συμφωνίας για τα «προαπαιτούμενα», που έχουν σχέση με την επόμενη δόση του δανείου, όπως το ζήτημα με την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της απελευθέρωσης του ορίου των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog