..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αλ. Τσίπρας και Δ. Δασκαλόπουλος εκπέμπουν στα ίδια F.M.



Νέα προνόμια για το κεφάλαιο ζήτησε ο πρόεδρος των Ελλήνων βιομηχάνων Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας σήμερα Πέμπτη στην τριμερή "Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής" μεταξύ εργαζομένων, εργοδοτών και πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ που έγινε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Δεν θα υπάρξει πραγματική έξοδος από την κρίση του ευρώ εάν ο Βορράς δεν προσφέρει δραστική βοήθεια στο Νότο, υπό τη μορφή ενός ευρωπαϊκού Σχεδίου Μάρσαλ», επισήμανε, απευθύνοντας κάλεσμα για τη στήριξη του ντόπιου κεφαλαίου.
"Το ίδιο ακριβώς ζήτησε και ο Αλ. Τσίπρας πριν δυό μήνες από τους Ευρω-παίους "ηγέτες". Ενα νέο Σχέδιο Μάρσαλ για να βγούμε από την κρίση."

Παρουσιάζοντας το πλαίσιο των αξιώσεων της αστικής τάξης, ζήτησε αυτό το ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ «να παρέχει ρευστότητα, να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού και να επιτρέψει στις ελλειμματικές χώρες να οικοδομήσουν μια ανταγωνιστική παραγωγική βάση, με μοχλό τις ιδιωτικές επενδύσεις».
Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζήτησε ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματίες με χαμηλά επιτόκια και τσακισμένα δικαιώματα για τους εργάτες, ώστε να επιτευχθεί η διαβόητη ανταγωνιστικότητα του ελληνικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog