..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γ. Πανάρετος: Η μαριχουάνα δεν σε....... "επηρεάζει"!!!!!!!!!!



Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΒ Στατιστικής ΑΣΟΕΕ της ΚΝΕ για τις δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής και πρώην υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος από έδρας σχετικά με τα ναρκωτικά.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «στο Τμήμα Στατιστικής ο καθηγητής Πανάρετος και πρώην υφυπουργός Παιδείας επί ΠΑΣΟΚ στο μάθημα "Μοντέλα Δειγματοληπτικών Ερευνών" μεταξύ άλλων στην "επιστημονική του διάλεξη" μίλησε για "μη νευροφυσιολογική επίδραση της μαριχουάνας η οποία ανήκει στην κατηγορία των μαλακών" και πως "η απαγόρευση των ναρκωτικών ουσιών δεν οδηγεί στη μείωση της χρήσης, αλλά αντίθετα οξύνει το πρόβλημα".
Βέβαια, ο κύριος καθηγητής σαν σωστός επιστήμονας, αλλά και πρώην υφυπουργός Παιδείας δεν μας είπε ποτέ ότι:

·         Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει ότι το χασίς δημιουργεί εξάρτηση και δημιουργεί βλάβες στη μνήμη, στη συμπεριφορά και μπορεί να οδηγήσει κάποιους ανθρώπους σε ψυχωσικές συνδρομές.
·         Το 80% των χρηστών ηρωίνης ξεκίνησαν από χρήση χασίς.
·         Στην Ολλανδία, που εφαρμόζεται η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους για το αν το πρόβλημα περιορίστηκε: Αυξήθηκε η χρήση ηρωίνης, κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών 40% τα πρώτα 5 χρόνια και από τότε αυξάνεται 5% ετησίως, ενώ στις ηλικίες μέχρι 16 ετών το ποσοστό χρηστών το 2007 ήταν 29%.
Δεν θα περιμέναμε όμως τίποτα διαφορετικό από τον συγκεκριμένο καθηγητή, που ήταν υφυπουργός Παιδείας, όταν προωθούνταν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για αποποινικοποίηση των χρηστών που στόχο είχε τη γενίκευση της υποκατάστασης και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης των δομών πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.
Η εξάπλωση των ναρκωτικών βολεύει στο πέρασμα της πολιτικής που χαντακώνει εμάς και τις οικογένειες μας. Τα ναρκωτικά είναι ένα ακόμη μέσο καταστολής των νεανικών συνειδήσεων. Θέλουν ένα μέρος της νεολαίας μαστουρωμένο, σπρωγμένο στην απάθεια, στην αδράνεια, στην υποταγή μέσω των ναρκωτικών. Θέλουν να μάθουν στους νέους "να ζουν" με τα ναρκωτικά, με τη σαπίλα της ναρκω-κουλτούρας, τις αντιλήψεις που τα θέλουν νόμιμα, με τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Για να μην επιλέξουν την ανατροπή του!

Αυτοί που μας καταδικάζουν στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί και στην ανεργία, που οδηγούν το λαό καθημερινά στη χρεοκοπία, που ποινικοποιούν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, που επιστρατεύουν απεργούς, που στέλνουν εισαγγελείς στα σχολεία, είναι οι ίδιοι που παίρνουν μέτρα που οδηγούν στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, που εμπορεύονται ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες.
Καλούμε τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική συμβιβασμού με τα ναρκωτικά, που προωθεί τη νομιμοποίηση της χρήσης τους. Να απομονώσουν και να υψώσουν ανάστημα απέναντι στις Σειρήνες του συμβιβασμού και της ναρκω-κουλτούρας όπως αυτή του κ. Πανάρετου.
Καλούμε το ΔΣ του ΦΣ ΑΣΟΕΕ, αλλά και το ΔΣ των μελών ΔΕΠ, την Πρυτανεία, και την ΓΣ του τμήματος της Στατιστικής να καταδικάσει το γεγονός.
Μόνη απάντηση είναι η αγωνιστική και ανυπότακτη στάση ζωής. Αυτή είναι που φοβάται το σύστημα, που ταιριάζει στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, και όχι η απάθεια και η φυγή στον κόσμο των ναρκωτικών!».
902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog