..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Το ΑΚΕΛ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.



Το ΑΚΕΛ αποφάσισε, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του την Κυριακή, να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων και προανήγγειλε εναλλακτική πρόταση την οποία θα καταθέσει στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα Κοινοβουλευτικά κόμματα.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, απέρριψε τη συμφωνία της Κυπριακής Κυβέρνησης με το Eurogroup, υιοθετώντας την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου.
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι απορρίφθηκε η συμφωνία για το κούρεμα επειδή κρίθηκε ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη η άποψη του κυπριακού λαού και επειδή θεωρεί ότι το κούρεμα θα είναι καταστροφικό για την κυπριακή οικονομία.
«Όχι μόνο δεν θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα, αλλά αντιθέτως θα τη βυθίσει σε περισσότερα προβλήματα με μεγαλύτερη ύφεση και δυσκολίες, οι οποίες θα προκληθούν στη συνέχεια», πρόσθεσε.
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμα ότι η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε πως το γραφείο οικονομικών μελετών θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει μελέτες, τις οποίες ετοιμάζει σε συνεργασία με οικονομολόγους και θα ετοιμαστεί πρόταση, η οποία θα στοχεύει σε αντιμετώπιση των προβλημάτων και των δυσκολιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία.
Πρόσθεσε ότι επιδίωξη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, είναι να συζητήσει την πρόταση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα άλλα πολιτικά κόμματα για να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό είπε ότι «οι στιγμές που διέρχεται ο τόπος είναι πάρα πολύ δύσκολες, κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον μας» και επεσήμανε ότι «έχει τεράστια σημασία να υπερασπιστούμε με ψυχραιμία τα δικαιώματα μας ως κυπριακός λαός».
Ο κ. Κυπριανού διαβεβαίωσε τον κυπριακό λαό ότι το ΑΚΕΛ θα πρωτοστατήσει προς αυτή την κατεύθυνση και θα αγωνιστεί με σθένος για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού.
Ερωτηθείς αν το ΑΚΕΛ καλεί τον κόσμο σε κινητοποίηση στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ο κόσμος είναι έτοιμος να κινητοποιηθεί και θα μαζευτεί αυθόρμητα έξω από τη Βουλή».
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει αυτές τις κινητοποιήσεις καλώντας τον κόσμο να λειτουργήσει με μεγάλη ψυχραιμία, με πολιτικό και οργανωμένο τρόπο.
Κληθείς να σχολιάσει εισήγηση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ για σύνδεση των εσόδων από το φυσικό αέριο μέσα από ενδεχόμενη έκδοση ομολόγων προς τους καταθέτες που θα υποστούν κούρεμα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτή η εισήγηση σίγουρα δεν είναι καθόλου ικανοποιητική και ανέφερε ότι η προσπάθεια του ΑΚΕΛ είναι να ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog