..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Εβαλαν χέρι στις........ καταθέσεις!!!!!!!!!.



Με πολιτική συμφωνία για το δανεισμό ύψους 10 δισ. ευρώ της Κύπρου, κατέληξε το Γιούρογκρουπ. Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει εφάπαξ και κλιμακωτή φορολόγηση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Συγκεκριμένα, 9,9% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ. Θα ισχύει για τα ποσά που ανήκουν τόσο σε Κύπριους όσο και σε ξένους καταθέτες. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα έχει απόδοση 5,8 δισ. ευρώ.
Επίσης, προβλέπεται φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες ενώ το δάνειο θα συνοδευτεί από μνημόνιο που αναμένεται να περιλαμβάνει αντιλαϊκές και αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Γιούρογκρουπ, ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε ότι «δεν τιμωρούμε την Κύπρο» και χαρακτήρισε τη φορολόγηση ως «ένα πολύ δίκαιο μέτρο για τον επιμερισμό του φορτίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog