..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Δραγασάκης-Σταθάκης-Αντωνίου: Μην περιμένετε να σας επαναφέρουμε τις.......συντάξεις!!!!!!


ΣΥΡΙΖΑ επί δεξιά - "Διπλό" χτύπημα Δραγασάκη- Σταθάκη και ένα τοπικό στο ίδιο μήκος- Ξεπούλημα κανονικό


Είναι ξεκάθαρο το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Πιο ξεκάθαρο δε γίνεται. Θα βαδίσει τον ίδιο δρόμο αναφορικά με την φιλοσοφία της εφαρμοζόμενης πολιτικής, πάντα στο πλαίσιο της Ε.Ε και των επενδύσεων από ξένους και ντόπιους επενδυτές και περιμένοντας την ανάπτυξη θα δει στην πράξη αν θα μπορεί ως κυβέρνηση να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στα...
επίπεδα του 2009.

Με "διπλό" χτύπημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, έτσι για να μην δημιουργηθούν απορίες και "παρεξηγήσεις" τόσο ο Δραγασάκης όσο και ο Σταθάκης, σε ΝΕΤ και ΒΗΜΑ αντίστοιχα, ξεκαθαρίζουν αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά δεν το ...μολογούν. 

Πάνε περίπατο εκείνα τα "ηρωικά" περί ευρώ και φετίχ, εκείνο το σύνθημα ότι δεν πρέπει να γίνει "καμιά θυσία για το ευρώ" και άλλα τέτοια ...αριστερά. Η σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ή καλύτερα η Πασοκοποίησή του έχει βαφτιστεί από τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους ως ένδειξη σοβαρότητας και ωριμότητας και αρχίζουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα πλέον να τον βαθμολογούν με προβιβάσιμο βαθμό για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. 

Είναι φανερό ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Η επιλογή έχει γίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ έχει στρίψει προς τα δεξιά, προς την ωριμότητα και την σοβαρότητα που απαιτεί το σύστημα. Ένα σύστημα που βγαίνει νικητής σε μια μάχη που δεν δόθηκε. Και ευθύνη γι αυτό έχει μεγάλη ο ΣΥΡΙΖΑ που στο όνομα προσωπικών επιδιώξεων και υστεροβουλιών, στο όνομα να γραφτούν στην ιστορία ως πρωθυπουργοί και υπουργοί άτομα που πριν από έναν χρόνο ούτε στο όνειρό τους δεν το είχαν δει, ξεπουλάνε αγώνες και λαϊκά όνειρα και ελπίδες. Κρίμα...

Ο Σταθάκης είναι απολύτως σαφής:
Μιλώντας για δημόσιες δαπάνες, πώς συμβιβάζεται αυτό με τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για αποκατάσταση συντάξεων στα προμνημονιακά επίπεδα;
«Χωρίς τη λέξη "σταδιακά" δεν έχει νόημα η φράση αυτή. Το "σταδιακά" έχει σημασία. Η επιστροφή μισθών και συντάξεων σε επίπεδα συμβατά με εκείνα προ του 2009 μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία ανακάμπτει και βρίσκεται στα επίπεδα του 2009. Αυτό είναι μια σταδιακή διαδικασία. Προφανώς επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, εφόσον η οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι να έχουν το αναλογούν μερίδιο στην ανάπτυξη αυτή».
Συνεπώς, αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται με «έναν νόμο»…
«...γι' αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη "σταδιακά"».

Την ίδια άποψη έχουν και τα μεσαία στελέχη στην περιφέρεια την οποία μάλιστα δεν κρύβουν, την λένε δημόσια όπως και ο Χρήστος Αντωνίου, αναπληρωτής συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στην πρόσφατη πολιτική εκδήλωση του κόμματος στο Νησέλι.

Δείτε τι είπε σε σχετική ερώτηση:

Δείτε τι είπε σε σχετική ερώτηση:
 
 
 


 ΧΡΟΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog