..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Ε.Ε.: Το αυγό του φιδιού

 Σήμερα, στις μισές σχεδόν χώρες της ΕΕ, κυβερνούν ή συγκυβερνούν «Κασιδιάρηδες».
Στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στις χώρες της Βαλτικής, εκεί που εγκαθιδρύθηκε το καθεστώς της καπιταλιστικής «ελευθερίας», εκεί που οι κομμουνιστές ζουν στην παρανομία, οι κυβερνώντες - συνομιλητές της Μέρκελ, του Ολάντ, του Μπαρόζο, αποδίδουν τιμές στις «λεγεώνες των Ες - Ες»...
Σήμερα, στη Γαλλία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στην Φινλανδία, στην Ιταλία, το «ίσο» της αστικής «δημοκρατίας» τους το δίνουν, με ή χωρίς στολές παραλλαγής, οι «Κασιδιάρηδες».
Είναι αυτή η ΕΕ που πριν συντάξει τα Μνημόνια λεηλασίας των λαών, έχει από καιρό συντάξει τα Μνημόνια της ιστορικής παραχάραξης και της ανίερης διαστρέβλωσης, με τα οποία επιχειρείται η συκοφαντική και γκαιμπελική επιχείρηση συσχέτισης του φασιμού και του ναζισμού με τον κομμουνισμό!
Και το ερώτημα που τίθεται είναι:
Με αυτούς που τρέφουν, εκτρέφουν, αναπαράγουν και στηρίζονται στο «αυγό του φιδιού» πας μαζί; «Διαπραγματεύεσαι», «αναδιαπραγματεύεσαι», «επαναδιαπραγματεύεσαι» στο όνομα του μέλλοντος και της σωτηρίας του ελληνικού λαού;
*
Στην Ελλάδα το σύστημα της ταξικής τους δημοκρατίας είναι αυτό που επί χρόνια μέσα από τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών δίνει βήμα στη θεωρία του «ένας λοχίας χρειάζεται».
Που χρησιμοποιεί την μπόχα και τη δυσωδία που το ίδιο δημιουργεί σαν πατσουλί είτε για να κρύψει την βρωμιά του, είτε σαν «αντίδοτο» απέναντι στην ίδια του την αποφορά.
Που αφού αρχικά μετέτρεψε σε «πολιτικά μεγέθη» τους θιασώτες του φασίστα Μεταξά και του «Χίτη» Γρίβα, τους υμνητές της χούντας και τους εκπροσώπους της ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κατόπιν όλους αυτούς (και πριν ορισμένους τους ενσωματώσει κιόλας στα ψηφοδέλτια κομμάτων του... δημοκρατικού τόξου) τους αξιοποίησε ως συγκολλητική ουσία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο «σωτηρία» του τόπου.
Να λοιπόν ποιοι «ταΐζουν» το φίδι. Να τίνος γέννημα είναι. Να πώς ο φασισμός που γεννιέται μέσα από σπλάχνα τους, αξιοποιείται ανάλογα με τις περιστάσεις και τις ανάγκες της τάξης που τον εκτρέφει.
*
Από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών της 6ης Μάη, το ΚΚΕ τόνισε ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι ένα συστημικό τοξικό παράγωγο, βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα του συστήματος της ταξικής βαρβαρότητας.
Αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, αυτή η μετενσάρκωση της «Ενωσης φίλων του Χίτλερ», η απαρτιζόμενη από ελληνόφωνα «Ες - Ες», από τους απόγονους των κουκουλοφόρων και των γερμανοτσολιάδων, συνιστά μια δολοφονική συμμορία στρατιωτικού τύπου.
Τα όσα συνέβησαν χτες το πρωί στα πλατό του «Αντέννα» είναι ένα «ψήγμα» μπροστά στα όσα έχουν διαπράξει και στα όσα σχεδιάζουν. Είναι ένα «τίποτα» μπροστά στα μαχαιρώματα κατά αλλοδαπών, στα νυχτερινά πογκρόμ στις γειτονιές της Αθήνας, της Πάτρας και αλλού, στις εγκληματικές επιθέσεις των «Περίανδρων» κατά φοιτητών και εργατών.
Το ΚΚΕ, από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες της 6ης Μάη και ενόψει των εκλογών της 17ης Ιούνη, επαναλαμβάνει την προτροπή και το κάλεσμά του προς τους εργαζόμενους και τους νεολαίους που παγιδεύτηκαν:
«Διορθώστε την ψήφο σας απέναντι στη Χρυσή Αυγή».
"Ρ" 8-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog