..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ : ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Νέα αντιλαϊκά μέτρα και περικοπές
Νέα μέτρα λιτότητας ύψους 27 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε χτες η ισπανική κυβέρνηση, με στόχο, όπως υποστηρίζει, τη μείωση του δημόσιου χρέους από 8,51% του ΑΕΠ στα τέλη του 2011 σε 5,3% το 2012. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχει ήδη προειδοποιήσει πως ο προϋπολογισμός θα είναι ένας από τους πιο αυστηρούς στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, με σημαντικές περικοπές που θα πλήξουν τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Επιπρόσθετα περιλαμβάνουν μειώσεις δαπανών σε όλα τα υπουργεία που φτάνουν το 16,9% και «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον από την Κυριακή 1 Απρίλη αυξάνονται τα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά 7% και στο φυσικό αέριο κατά 5%.
Η ανακοίνωση των μέτρων έρχεται μία ημέρα μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις που ξεπέρασαν τις 110 σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, με αλλαγές που θα επιφέρουν τον εργασιακό μεσαίωνα και θέτουν τέλος σε πολλές κατακτήσεις των εργαζομένων. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης που προκήρυξαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (η τελευταία γενική απεργία ήταν το 2010) και διατράνωσαν ότι απαιτείται κλιμάκωση του αγώνα. Η «Γενική Ενωση Εργατών» και οι «Εργατικές Επιτροπές» συνεχίζουν να καλούν σε νέο «κοινωνικό διάλογο» τη στιγμή που πρέπει να οξυνθεί η ταξική πάλη. Σημαντική ήταν η παρέμβαση στις απεργιακές κινητοποιήσεις των«Επιτροπών για την Εργατική Ενότητα», που συσπειρώνει ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις όπου δρουν και τα μέλη και στελέχη του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποτρέψουν τους απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία τους σε τόπους δουλειάς, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές και σε αρκετές συγκεντρώσεις, με αποτέλεσμα συνολικά να συλληφθούν 176 άνθρωποι, να τραυματιστούν 104, ανάμεσά τους και 58 αστυνομικοί και βέβαια δεν έλειψαν και οι προβοκατόρικες ενέργειες που υπερπροβλήθηκαν από τα αστικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog