..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΥΧΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Ποιος πιστεύει ότι δεν είμαστε η χώρα με τα περισσότερα τυχερά παιχνίδια Εθνικό Κρατικό Λαικό Λαχείο,Στοίχημα,EXTRA 5,SUPER 3,ΚΙΝΟ ΤΖΟΚΕΡ Προπό ΠροποΓκολ ΛΟΤΤΟ ΠΡΟΤΟ ΟΔΙΕ  Και τώρα  ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ.  Σε χώρα εξαρτημένων από το τζόγο κινδυνεύει να μετατραπεί η Ελλάδα εξαιτίας της απόφασης της Κυβέρνησης με ψήφιση νομοσχεδίου για νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου και την ενίσχυση της πολιτικής αποχαύνωσης της νεολαίας με την αδειοδότηση 30000 μηχανημάτων VLT<<Φρουτάκια>>.Σε περίοδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και εφαρμογής του μνημονίου, με τους μισθούς και τις συντάξεις  να κατεδαφίζονται και την ανεργία να εξαπλώνεται απειλητικά στη νεολαία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτρέπει, ειδικά τους νέους να βυθιστούν τζόγο και στον αλλοτριωμένο κόσμο των ψευδαισθήσεων μέσα από τις ηλεκτρονικές οθόνες ,τα ‘φρουτάκια’και τους κουλοχέριδες.
Τα οικονομικά συμφέροντα που έχουν στηθεί γύρο από τον ηλεκτρονικό τζόγο είναι τεράστια. Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να λάβει μέρος στη νομή του τζόγου και να εισπράξει 500 εκ.ευρώ από την παραχώρηση των αδειών και 200 εκ.ευρώ από δικαιώματα. Πρόκειται για ένα εισπρακτικό μέσο, προκειμένου το κράτος να ενισχύσει τα έσοδά του. Τα χρήματα που θα λείψουν από την αγορά σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης θα επιδεινώση την κατάσταση.
Αν η κυβέρνηση εισπράτει 700 εκ.ευρώ τότε, γιατί τάξη μεγέθους τζίρο μιλάμε για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους οι οποίοι έχουν πάρει θέση και επιδιώκουν να ελέγξουν την αγορά του ηλεκτρονικού τζόγου; Την 21-12-2010 με άρθρο της η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εγκαλεί την κυβέρνηση , επειδή ο ελεγχόμενος από το δημόσιο ΟΠΑΠ συνεχίζει τις απευθείας αναθέσεις στην Ιηtralot [ομιλος Σ.Κόκαλη],ενώ η ημικρατική εταιρεία του τζόγου και η Intralot ετοιμάζονται να ρίξουν νέα παιχνίδια του ηλεκτρονικού τζόγου.  
 Aξίζει να σημειωθεί ότι αναπόφευκτο αποτέλεσμα του συνδιασμού ανεργίας και εθισμού στον τζόγο είναι ψυχολογικά οικονομικά οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα έως και την αύξηση της εγκληματικότητας. Επίσης  ευάλωτη κατηγορία για εθισμό είναι τα παιδιά τα οποία θεωρούν τα ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ως ένα ακόμη παιχνίδι, όπως αυτά που έχουν συνηθίσει να παίζουν στον υπολογιστή τους.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΦΗΜ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 08/02/2011



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog