..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Νέα όπλα στον Ζελένσκι από την Ελληνική Κυβέρνηση

 Η δύση γυρίζει την πλάτη στον Ζελένσκυ και ο Μητσοτάκης του στέλνει όπλα

Για άλλη μια φορά ο λαός μαθαίνει για το πολεμικό υλικό που στάλθηκε στην Ουκρανία όχι από την κυβέρνηση, αλλά από «τρίτους», που το βγάζουν στη φόρα για δικούς τους λόγους. 

Για τις πρώτες παρτίδες όπλων που παραδόθηκαν στους Ουκρανούς μάθαμε δύο φορές από τις ανακοινώσεις Αμερικανών αξιωματούχων. 

Υστερα ήταν η σειρά του Σολτς να ανακοινώσει πρώτος ότι προχωρά η συμφωνία ανταλλαγής γερμανικών αρμάτων μάχης με ρωσικά του ελληνικού στρατού, προκειμένου αυτά να σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας. 

Την παραχώρηση επιπλέον οπλικών συστημάτων στην κυβέρνηση του Κιέβου, αποσύροντάς τα μάλιστα από νησιά του Αιγαίου, μεθοδεύει η κυβέρνηση , υλοποιώντας κατά γράμμα τους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με τη Μόσχα.

Και ενώ, αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ένα συνολικό «άδειασμα» των Ουκρανών και προσωπικά του Ζελένσκι από τους ως τώρα «σπόνσορές» του –άδειασμα που, αν επαληθευτούν τα χειρότερα σενάρια, μπορεί να οδηγήσει στη σύντομη κατάρρευση της μαχητικής ικανότητα του Κιέβου. Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την οριστική παραδοχή της αποτυχίας της αντεπίθεσης, έχουν κυκλοφορήσει στον δυτικό Τύπο κυριολεκτικά δεκάδες δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν τη στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας και πιέζουν τον Ζελένσκι να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προτού χάσει κι άλλα εδάφη. 

Με άλλα λόγια, όπως είχε πει και ο ίδιος ο Ζελένσκι στο πρόσφατο αφιέρωμα του περιοδικού Time, οι σύμμαχοί του έχουν κουραστεί από τον πόλεμο και δεν πιστεύουν πια ότι η Ουκρανία μπορεί να ανακτήσει τα εδάφη της, οπότε έχουν γίνει όλο και πιο... σφιχτοί απέναντι στη συνεχή χρηματοδότηση και τροφοδοσία των Ουκρανών.

Την Πέμπτη, το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας μας ενημέρωσε με ανάρτησή του ότι η κυβέρνηση έχει παραδώσει στον στρατό τους μέχρι και πυραύλους «Stinger», οι οποίοι θεωρούνται από τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα και υποτίθεται ότι προστατεύουν την άμυνα των νησιών του Αιγαίου. 

Καμιά έκπληξη δεν προκαλεί η συνέπεια με την οποία η κυβέρνηση υπηρετεί τον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό για τη στήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία. 

Γεννάει όμως ερωτήματα το σκοτεινό παρασκήνιο: Τι άλλο έχει φύγει από τις αποθήκες του στρατού και δεν το ξέρει ακόμα ο ελληνικός λαός; 

Ποιες άλλες συμφωνίες έχουν γίνει και για τι είδους στρατιωτικό υλικό, που δεν έχουν ανακοινωθεί; Πόσο επικίνδυνη για την άμυνα της χώρας είναι αυτή η «αποψίλωση»; 

Και, τέλος, η μουγγαμάρα του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των άλλων υποκρύπτει και κάτι άλλο, πέρα από την επί της ουσίας συμφωνία τους στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog