..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ημαθία: Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ


 
Ένα αντιλαϊκό πολυεργαλείο ενεργοποιείται σε βάρος του λαού από οποιαδήποτε κυβέρνηση της επόμενης μέρας. Επαναφέρεται το "Σύμφωνο Σταθερότητας" σε συνδυασμό με το "Ταμείο Ανάκαμψης" και τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση.

Π.χ. στην Ελλάδα είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση προβλέπονται πρωτογενή πλεονάσματα με  προαπαιτούμενα αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις ή μηχανισμούς. Για το παραμικρό που θα εμφανίζεται ως μόνιμη "παροχή" στον λαό, θα πρέπει να το αντισταθμίζουν με ισόποση αύξηση της φορολογίας από το  μενού των άγριων "πράσινων" φόρων του "Fit for 55" που ψήφισαν όλοι τους εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή με αυξήσεις στα καύσιμα αυτοκίνητου, στην αναβάθμιση κτιρίων, ακόμα πιο τσουχτερά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή με περικοπές κρατικών δαπανών.

Όλες οι "εξοικονομήσεις" που ο λαός θα πληρώνει από τους διαλυμένους μισθούς του θα ταΐζουν τις αποπληρωμές του "Ταμείου Ανάκαμψης", του πακτωλού που ξεκοκαλίζουν οι μεγάλοι όμιλοι και θα πριμοδοτούν τη λεγόμενη πολεμική οικονομία του ιμπεριαλιστικού σφαγείου στην Ουκρανία.

Απέναντι στον νέο "κορσέ" που θα φορέσει στον λαό η όποια δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση ο λαός μπορεί να τους αντιμετωπίσει μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

902.gr

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Ημαθία

Ζωγράφου Όλγα: 52 ετών, λογίστρια, δραστηριοποιείται στο γυναικείο κίνημα, μέλος της ΟΓΕ.

Κουτσουπιάς Παναγιώτης: 60 ετών, εργάτης κλωστοϋφαντουργίας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Βαραβαρέσσο» και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Μάντσιος Νίκος: 40 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας, συμμετέχει δραστήρια στο κίνημα των ΕΒΕ.

Σοφρόνωφ - Ταμπάκη Ιωάννα: 63 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βέροιας και συνδικαλίστρια μέχρι τη συνταξιοδότησή της στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Ημαθίας. Είναι μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ημαθίας. Εκλέχτηκε βουλευτής στο νομό με το ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη το 2012.

Τσαναξίδης Γιάννης: 57 ετών, οικονομόλογος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από τις εκλογές του 2019. Είναι γραμματέας του μορφωτικού συλλόγου «Η Καλλιθέα». Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στην Ένωση Ελεύθερων Επαγγελματιών - Φοροτεχνικών Ημαθίας.

Τσιουλάκος Τάκης: 59 ετών, βιοπαλαιστής αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog