..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 Μεγάλη άνοδος του ΚΚΕ, με ποσοστό 7,23% - Πάνω από 425 χιλιάδες «κόκκινες» ψήφοι

Τη μεγάλη άνοδο του ΚΚΕ, με ποσοστό 7,23%, έναντι 5,3% το 2019, επιβεβαιώνουν τα τελευταία αποτελέσματα της καταμέτρησης των βουλευτικών εκλογών.

Με ενσωματωμένο το 99,59% (21.617 / 21.707 εκλ. τμήματα) των ψήφων, το ΚΚΕ πήρε 425.646 ψήφους, σχεδόν 40% περισσότερους σε σχέση με το 2019, όταν είχε πάρει 299.621 ψήφους.

Επίσης, το ΚΚΕ αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στις περιφέρειες  Α' Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Α' Πειραιώς, Β' Πειραιώς, Β' Δυτικής Αττικής, Κεφαλληνίας και Σάμου. Τρίτο σε δύναμη αναδεικνύεται και στους Έλληνες του εξωτερικού, με ποσοστό 10,56%.

Αυξημένη σημαντικά θα είναι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κόμματος, καθώς από 15 βουλευτές πηγαίνει στους 26.

Συγκεκριμένα, εκλέγει έναν βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και από δύο βουλευτές στις περιφέρειες Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών. Ακόμα, εκλέγει από έναν βουλευτή στις περιφέρειες: Α' Αθηνών, Α' Πειραιώς, Β' Πειραιώς, Α' Ανατολικής Αττικής, Β' Δυτικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Α' Θεσσαλονίκης, Β' Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Χανίων.

Η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 40,79%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 20,06% και το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 11,46%. Στη νέα Βουλή μπαίνει και η Ελληνική Λύση με ποσοστό 4,45%.

Εκτός Βουλής μένουν η ΝΙΚΗ με 2,92%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,89% και το ΜέΡΑ25 με 2,62.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog