..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Κα Ραλλία Χρηστίδου και η πολιτική ξεφτίλα έχει όρια, αν δεν το γνωρίζετε…

Η αμετροέπεια εκθέτει ανεπανόρθωτα και καλό είναι κάποιοι να το πάρετε χαμπάρι, γιατί σας βλέπουν και σας ακούνε. Είπαμε εκλογές μπροστά, αλλά κι ο «πάτος» έχει όριο και τρέξατε να πάτε και πιο κάτω κυρία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου.

Βέβαια οφείλουμε να πούμε πως δεν περιμέναμε κάτι άλλο από αυτούς που μέρα-νύχτα ψάχνουν εναγωνίως να «ξεπλύνουν» την σαπίλα ενός συστήματος που φτάνει να ξεσπιτώνει βίαια μια χαμηλοσυνταξιούχο, φωνάζοντας «νόμος είναι και εφαρμόζεται», με συστάσεις για «σεβασμό στους νόμους».

Φτάνουν τα έργα και οι ημέρες «ΣΥΡΙΖΑ» να πείσουν και τις πέτρες σε ποια πλευρά της Ιστορίας βρίσκονται αυτοί, που την μια μέρα «ποστάρουν» (γιατί μέχρι εκεί φτάνει το χέρι τους) τον «ανθρωπισμό» τους στα λογής-λογής μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλή ώρα, και την επομένη (τόσο κρατάει η αγωνία κάποιων) λάμπουν δια της υποκρισίας τους, μη βγάζοντας άχνα… για την τροπολογία του ΚΚΕ για την παύση των πλειστηριασμών και των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων.

Κυρία Χρηστίδου εκεί ήσασταν, το χέρι όμως δεν το σηκώσατε. Ούτε εσείς ούτε το κόμμα σας!

Να ξέρετε πάντως σε περίπτωση που σας ξέφυγε, πως ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ το σήκωσε και λογικό, μιας και ετοιμάζει ένα μαζικό πογκρόμ πλειστηριασμών, πάνω από 40.000 για φέτος. Τίθεται το ερώτημα, όταν διαδεχθήκατε τα «έργα και ημέρες» των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που είχαν ανάψει το «πράσινο φως» για επέλαση στα λαϊκά σπίτια, προκειμένου να διασωθεί η κερδοφορία των τραπεζικών ομίλων, τι κάνατε ως κυβέρνηση;

Έχουμε και λέμε λοιπόν, μιας και οι προηγούμενοι δεν πρόλαβαν:

Καταργήθηκε η αυτοτελής νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας (ίσχυε μέχρι και το τέλη του 2014) και δεν ανανεώθηκε ποτέ από το 2015 και μετά.

Το 2018 καταργήθηκε η δυνατότητα να ζητήσει όποιος βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής την προστασία της κύριας κατοικίας του μέσω του Νόμου Κατσέλη, ο οποίος ίσχυε από το 2010. Ο κύριος Σταθάκης, υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν που εισήγαγε την έννοια του «συνεργάσιμου» δανειολήπτη, δηλαδή, όσο πληρώνεις τα ποσά που θέλουν είσαι καλός, διαφορετικά αναλαμβάνει ο «κόρακας». Προστασία κατά τα άλλα…

Εφαρμόστηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που σύμφωνα με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Κοντονή, έπρεπε να είχαν νομοθετηθεί εδώ και 20 χρόνια.

Πέρασε ο νόμος περί μεταβίβασης απαιτήσεων στα διάφορα funds-κοράκια, χωρίς δυνατότητα στον οφειλέτη να αγοράσει το δάνειο ή να το ρυθμίσει σε αντίστοιχο ποσό με αυτό της αξίας πώλησης.

Νομοθετήθηκε το ιδιώνυμο αδίκημα της παρεμπόδισης πλειστηριασμού και με βάση αυτό ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε όποιον αγωνίζονταν κατά των πλειστηριασμών. Τούτος ο νόμος κ. Χρηστίδου σέρνει στα δικαστήρια σήμερα τον Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επειδή δεν «σεβάστηκε τον νόμο» και διαδήλωσε ώστε να μην βρεθεί «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Οκτώβρης του 2019 ήταν, αν τυχόν δεν θυμάστε…

Επομένως, ο περί ου ο λόγος, ΣΥΡΙΖΑ, παρέλαβε, έχτισε, θωράκισε και παρέδωσε «μετά Βαΐων και Κλάδων», μιας και το κράτος έχει συνέχεια όπως λένε, σε αυτούς που σήμερα ονομάζει «στρατιά Πάτσηδων» -που κι αυτός με την πολιτική του τούς εξέθρεψε- το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει και επιβάλλει εξώσεις, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αγορά «κόκκινων» δανείων από funds και μάλιστα σε μικρότερη από την πραγματική τους αξία, επιστράτευση κάθε είδους μηχανισμού από τα funds για να εισπράξουν και τις τελευταίες δεκάρες ενός οφειλέτη (καλή ώρα), λειτουργία εταιρειών-φαντασμάτων που δεν υπάρχουν «φυσικά», αλλά απολύτως «φυσικά» έχουν δικαίωμα να κλέβουν τα σπίτια και τους κόπους ζωής χιλιάδων ανθρώπων.

Ε λοιπόν δια γυμνού έως και τυφλού οφθαλμού το ΚΚΕ δεν είναι με τα παραπάνω που «πάλεψε» ο ΣΥΡΙΖΑ, πιάνοντας το νήμα εκεί που το άφησαν άλλοι για να το πάει παρακάτω στο «σωστό» βούρκο, μα πάντα σε βούρκο. Στον 21ο αιώνα, εν έτει 2022, η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι οι ανάγκες μας στο σήμερα και αυτές δεν σηκώνουν το αίσχος, μια γυναίκα 65 χρονών να βρίσκεται στο δρόμο γιατί αυτό λέει ο νόμος! Γιατί η σωστή πλευρά της Ιστορίας γράφει «Νόμος είναι το δίκιο μας» όταν στην αντίπερα όχθη γράφει «Δικαιοσύνη Παντού» αλλά και πουθενά όταν φτάνουμε να κάνουμε «ταμείο» όπως εχθές στη Βουλή.

Και θα το πούμε ακόμη μια φορά: Και η πολιτική ξεφτίλα έχει όρια… Μπορείτε πάντα να τα ξεπερνάτε! Καλή πλοήγηση στο βούρκο!

πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog